1 de 10
MEDI AMBIENT

L'AUP se suma a la manifestació contra la Ronda Nord

La manifestació, impulsada per la Campanya contra el Quart Cinturó (CCQC), compta amb el suport de les candidatures alternatives del Vallès

La protesta sortirà aquest diumenge de la plaça de la Creu Alta | Albert Hernàndez
per Albert Hernàndez, Sabadell | 22 de febrer de 2023 a les 15:49 |
Les Candidatures per l'Alternativa Municipalista del Vallès (CAV), la Crida per Sabadell, Guanyem Cerdanyola i les assemblees de la CUP Terrassa, l'Alternativa d'Unitat Popular de Rubí i l'Esquerra Alternativa per Barberà-CUP, entre d'altres, han fet una crida a sumar-se a la manifestació d'aquest diumenge contra la Ronda Nord. Una mobilització impulsada per la Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC). Des de Rubí, s'ha convocat per sortir de l'estació dels FGC a les 11.27h cap a Sabadell.

La regidora de la Crida, Nani Valero, ha afirmat que "ens tonem a alçar des del territori per protegir l'entorn natural i la salut", subratllant que és una defensa que s'ha allargat durant tres dècades. "No volem macroprojectes que trinxen la terra i hipotequen el futur de la gent". 


No ha entrat en consideracions sobre la participació o no d'ERC a la protesta, perquè aquesta va "contra el Quart Cinturó i que no hi ha proposta d'alternatives viables" damunt la taula que eviti la construcció de la infraestructura. L'alcaldable de la CUP de Terrassa, Jaume Bofill, sí ha carregat contra els republicans per imposar "els interessos partidistes" i ha criticat que s'actuï "d'esquena" a la ciutadania amb la voluntat de "perpetuar-se al poder". Ha recordat que "en un context d'emergència climàtica es valorin propostes que trinxen el territori".

ERC Sabadell i Terrassa sí; la direcció nacional no


Les seccions locals d'ERC de Terrassa i de Sabadell també se sumen a la manifestació convocada per aquest diumenge 26 de febrer per mostrar el rebuig cap a l'acceleració i l'aprovació de la Ronda Nord. La concentració serà a les 12 hores i ha estat convocada per la Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC) davant l'acord de pressupostos entre el Govern i el PSC, que contempla macro-projectes com aquesta infraestructura al Vallès. 

Dilluns, la direcció nacional va assegurar que tot i estar en contra del projecte no faria cap crida per anar a la manifestació, donant, però, llibertat a les bases per sumar-s'hi si així ho volien.

 

Participació