Arriba la 43a edició del Cros Escolar de Rubí

Les inscripcions per a la prova, que es disputarà el 12 de març a Ca n'Oriol, es poden fer fins al dia 9

El Cros Escolar de Rubí es disputarà el 12 de març a Ca n'Oriol
El Cros Escolar de Rubí es disputarà el 12 de març a Ca n'Oriol | Localpres
Redacció
27 de febrer del 2023
Actualitzat a les 14:46h
El pròxim diumenge, 12, el bosc de Ca n'Oriol tornarà a acollir la 43a edició del Cros Escolar de Rubí. Les inscripcions per a la competició, organitzada conjuntament per l'Ajuntament i la Unió Atlètica Rubí, es podran fer en aquest enllaç fins al 9 de març.

El Cros Escolar és un dels esdeveniments més participatius de l'any, arribant a aplegar prop de 900 corredors en l'edició de l'any 2019 i més de 400 en la de l'any passat, la primera després de la pandèmia.

La competició consistirà en sis curses, corresponents a les diferents categories d’edat, que tindran lloc durant tot el matí als circuits habilitats per a l’ocasió. La primera, corresponent a la categoria open, a la qual hi poden participar dones i homes esportistes de totes les edats fora de les categories escolars, s’iniciarà a les 9.15 h mentre que l’última, la de les atletes nascudes els anys 2013-2014, està prevista cap a les 12.30h.

Tots els infants i joves que quedin als tres primers llocs de la classificació general i local de les curses escolars rebran el seu trofeu acreditatiu, i s'entregarà una motxilla als tres primers de la general, i una cantimplora metàl·lica i una bossa de cordes als classificats del quart al desè lloc. Tots els participants a partir del quart lloc rebran una medalla.

Amb l'objectiu de reduir la generació de residus, s'instal·laran punts d'aigua als diversos espais del Cros i es lliuraran gots reciclables a tots els participants perquè els hi puguin omplir. A més, el Cros comptarà amb una vessant solidària: l'ONG Open Arms instal·larà una carpa on, tothom que ho vulgui, podrà comprar regals salvavides per col·laborar en la tasca humanitària de l'entitat; i també hi serà present l'Oncolliga, organització que ofereix atenció psicosocial a persones amb càncer i les seves famílies.