1 de 10
entitats - rubí solidari

Rubí commemora el 47è aniversari de la proclamació de la República Sahrauí

Una delegació de polítics i tècnics municipals viatjaran als campaments de refugiats a principis de març

per RubiTV.cat, 27 de febrer de 2023 a les 17:39 |
Com cada 27 de febrer, l'Ajuntament de Rubí s'ha sumat a la commemoració de l'aniversari de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), avui fa 47 anys. Així, aquest dilluns, la bandera sahrauí oneja a la façana de la casa consistorial, que aquest vespre s'il·luminarà amb els colors del Sàhara.

El ple del mes de febrer va aprovar sumar-se a la declaració de la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí, un text que demana al Govern espanyol que tingui una actitud proactiva favorable a la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació al Sàhara Occidental.


També s'ha acordat denunciar la vulneració dels drets humans als territoris ocupats, i exigint posar fi a la repressió i la implementació de la justícia restaurativa.

A principis de març, una delegació político-tècnica del Consistori, encapçalada per la regidora de Cooperació, Elena Montesinos, viatjarà als campaments de refugiats per impulsar l'agermanament de Rubí amb la Daira de Guelta. El viatge, organitzat per la CCASPS, portarà representants de diversos municipis que formen part de l'entitat.

 

Participació