1 de 10
INTERNET

​El Consell Comarcal del Vallès Occidental recupera la normalitat dues setmanes després del ciberatac

L'atac obliga a moure la data de la sessió plenària

La seu de l'organisme supramunicipal | CCVOC
per RubiTV.cat, Sabadell | 10 de març de 2023 a les 17:08 |
El Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) ha recuperat la normalitat dues setmanes després que es notifiqués que havia patit un ciberatac. L’entitat supramunicipal ha informat que aquest divendres “la major part del personal” ha treballat “com ho fa habitualment”.

De fet, ha apuntat que durant la setmana s'ha anat “recuperant de forma progressiva” el sistema informàtic. La plantilla ha pogut dur a terme la feina gràcies a la restauració amb la còpia de seguretat. El CCVOC ha destacat que en aquest temps no s'han deixat de prestar els serveis essencials.


Així mateix, ha recalcat que s'ha fet atenció ciutadana i s'ha conservat l'activitat ordinària de l'organisme. L'atac informàtic ha obligat a que es fes, en molts casos, teletreball perquè es mantingués aquesta operativitat.

L'única afectació que ha destacat el Consell Comarcal ha estat moure la celebració del ple del mes de març. S'ha ajornat del dia 16 d'aquest mes al 29 i d'aquesta manera, es pugui garantir “la tramitació dels expedients”, un cop s'hagi recuperat el funcionament del gestor encarregat.


Agència de Ciberseguretat de Catalunya


El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha treballat sota la tutela de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya en aquesta tasca per restablir el sistema. Un procediment “minuciós”, ja que s'ha fet “d'una manera ordenada” i “respectant escrupolosament” els terminis. Precisament, aquest òrgan de la Generalitat ha de redactar l'informe per conèixer més detalls d'aquest ciberatac com ara, l'origen i l'abast. 

 

Participació