ERC presenta els integrants de la llista per a les eleccions municipals

Més de 200 persones assisteixen a conèixer la proposta dels republicans, que Corbera defensa que són "els millors"

Tots els integrants de la llista d'ERC a les eleccions municipals del 2023
Tots els integrants de la llista d'ERC a les eleccions municipals del 2023 | Marta Casas
13 de març del 2023
Actualitzat a la 13:51h
ERC ha presentat aquest dissabte les persones que formaran part de la llista per a les eleccions municipals, en un acte que ha aplegat unes 200 persones a la plaça del Doctor Guardiet. La llista inclou moltes de les persones que actualment ja són regidores a l'Ajuntament i algunes incorporacions que ja es van avançar a finals de febrer, com Mireia Rey (número 8), Carme Montanyà (número 10) i Pedro Cancio (número 16).

Els 32 noms que formaran la llista - 25 titulars i 7 suplents, a més de dues persones que per normativa, ja que són de nacionalitat estrangera, no s'hi poden incorporar - són "un reflex del que és Rubí", diu l'alcaldable, Xavier Corbera

El candidat va destacar la importància de "fer un pas endavant" per part de totes aquestes persones, que considera que són "les millors" per desenvolupar el projecte que tenen els republicans per a Rubí. "Una ciutat que fa anys que no avança, sinó que més aviat va marxa enrere", va insistir Corbera, fent referència a la necessitat de "canvi" després de "20 anys de governs socialistes". Un PSC que ha governat, en els últims anys, "amb el suport de Ciutadans i el PP i un trànsfuga de Convergència i Unió, i ara ha pactat amb els Comuns".

Corbera també ha demanat a la ciutadania que, a l'hora de votar, pensi en aquella llista que porta les persones més preparades, i quina és "la única llista que pot portar un canvi real" a la ciutat. 

Homenatge a Maria Monrós i Albert Roma
Maria Monrós, que tancarà la llista dels 25 titulars, i Albert Roma, el seu marit, van rebre un sentit homenatge per part d'ERC. Tots dos són militants històrics de la formació, i gràcies a una exhaustiva feina de recuperació de la documentació necessària van contribuir a que el Centre Democràtic Republicà - actualment, un solar, ja que després d'ésser confiscat per la dictadura franquista i passat a mans de Falange es va haver d'enderrocar als anys 80 pel seu mal estat de conservació - tornés a mans dels seus legítims propietaris el 1992.

Tot l'acte d'ERC va començar amb una actuació de dansa a càrrec d'alumnes de Dinamic Crescendo, interpretant Tornarem dels Lax'n'Busto, i en acabat tots els assistents van gaudir d'un dinar al solar del Centre Democràtic.