«Estimar Rubí»: Ana María Martínez presenta el projecte amb què opta a la reelecció

La candidata del PSC repassa la feina feta tot i les dificultats d'aquest mandat i explica com treballarà per millorar la ciutat

Ana María Martínez opta a la reelecció com a alcaldessa per tercera vegada
Ana María Martínez opta a la reelecció com a alcaldessa per tercera vegada | Marta Casas
14 de març del 2023
Actualitzat a les 15:34h
Ana María Martínez, actual alcaldessa de Rubí, ha presentat aquest dilluns la seva proposta encapçalant la llista del PSC a les pròximes eleccions municipals, davant de gairebé mig miler de persones al teatre municipal La Sala. Martínez, que opta a la reelecció per tercera vegada, va explicar el que significa per a ella Amar Rubí, el lema que ha escollit per presentar la seva candidatura.

Martínez va fer un repàs de tots aquells projectes que ha aconseguit tirar endavant el govern municipal en un mandat especialment complicat per la pandèmia i la guerra d'Ucraïna, circumstàncies que no han impedit que hagin aconseguit tirar endavant "un 92% de les accions del Pla de Mandat", com va remarcar Annabel Cuesta, actual regidora de Joventut i encarregada de conduir l'acte.

La candidata ha repassat els eixos bàsics d'aquest pla de mandat, tot i que ha començat demanant "disculpes" perquè no sempre s'aconsegueix "en temps i forma" tot allò que voldrien tirar endavant, i s'han de superar "dificultats, obstacles, retards o projectes molt ambiciosos que volen molt temps": alguns d'aquests, però, es materialitzaran aviat, com el Casino, la "joia cultural" de Rubí.

Altres equipaments als que ha fet referència són els esportius, ja que durant aquest mandat s'han fet diverses millores - la tribuna de Can Fatjó, la gespa de la UE Rubí, les "millors pistes de petanca de Catalunya" - i en el pròxim, arribaran altres projectes com les noves instal·lacions del 25 de setembre, el GAER o el CEF Can Mir.
 

El teatre municipal La Sala, ple de gom a gom Foto: Marta Casas


Pel que fa al comerç, ha destacat les millores que s'han fet al Mercat Municipal, i que es completaran amb la instal·lació, a la planta superior, a l'Escola d'Hostaleria.

També ha destacat alguns projectes que ja estan en marxa i es faran realitat en els pròxims mesos o anys: el nou Ajuntament, la pacificació de l'avinguda de l'Estatut o la recuperació de la zona de la Bombonera al parc de Ca n'Oriol, que quedarà connectat en el futur amb el Parc de Can Sant Joan.

Martínez també ha destacat accions ja fetes però que es compromet a "continuar millorant" en els pròxims anys: la seguretat, amb encara més agents de Policia Local, millores en l'enllumenat, càmeres de videovigilància i la incorporació de la figura del sereno; l'aparcament, que tot i que ha destacat que s'han creat 814 places i Rubí és la ciutat amb més aparcament lliure de tot l'entorn, continua essent un dels aspectes que pitjor valora la ciutadania a les enquestes; o les urbanitzacions, que "avui estan millor que fa quatre anys i es continuaran millorant, perquè la nostra aposta és ferma i contínua".
 

Ana María Martínez opta a la reelecció com a alcaldessa per tercera vegada Foto: Marta Casas


No ha faltat tampoc la referència a un dels grans projectes de l'actual equip de govern, el COLOR: "Rubí és color, pel seu nom i per la seva diversitat, per la millora contínua dels serveis públics, per invertir en un espai públic atractiu, contemporani i saludable", ha dit. En aquest sentit, Martínez s'ha compromès a continuar pensant com fer de Rubí una ciutat més "sostenible, funcional i bonica", amb inversions com les que s'han dut a terme al pont del carrer Sant Joan, la plaça Celso Emilio Ferreiro o la rotonda del Camí de Ca n'Oriol, que "torna a ser la rotonda de la palmera". I, encara amb relació a l'espai públic, Martínez ha assegurat que "tenim els millors serveis de neteja de la història, els carrers estan més nets que mai i seguirem treballant per millorar-ho".

Moltes de les accions que ha enumerat l'alcaldessa han servit perquè Rubí sigui reconeguda i incorporada en diverses xarxes ciutadanes estatals o internacionals, com ara Eurocities, i distingida com a Ciutat Creativa i com a Ciutat de la Ciència i la Innovació.

El discurs de l'alcaldessa ha tornat a incloure aquelles reivindicacions històriques de la ciutat: l'Hospital de Rubí, la segona estació dels FGC, la imminent construcció de l'Escola del Bosc, o l'ampliació del Centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol. "Si us plau, que es posin a treballar com ho estem fent nosaltres", ha etzibat Ana María Martínez.
 

Ana María Martínez, acompanyada de tot el grup socialista, al final de l'acte Foto: Cedida/PSC Rubí