En Comú Podem reflexiona sobre els drets de les persones migrants

El diputat per l'Assemblea de Madrid Serigne Mbayé Diouf defensa que siguin subjectes polítics de ple dret

El diputat per Madrid Serigne Mbayé Diouf ha visitat Rubí aquest diumenge
El diputat per Madrid Serigne Mbayé Diouf ha visitat Rubí aquest diumenge | Cedida/ECP
Redacció
20 de març del 2023
Actualitzat el 02 d'abril a les 21:46h
En Comú Podem ha organitzat aquest diumenge una trobada amb el diputat per l'Assemblea de Madrid Serigne Mbayé Diouf, per parlar sobre els drets de les persones migrades

El diputat va fer un repàs de l'actualitat pel que fa als discursos d'odi i com afecten als immigrants, les conseqüències que té la guerra d'Ucraïna al continent africà, i va defensar  que, un cop arriben a un nou país, els immigrants són persones que passen a formar part de la comunitat, treballen i paguen impostos, i han de ser considerats subjectes polítics. En aquest sentit, va defensar iniciatives com la campanya Si vius a Rubí, vota a Rubí, que va dur a terme ECP a finals de l'any passat.

Conchi Abellán, coordinadora de Podem Catalunya, va explicar que la seva formació "continuarà defensant el dret a l'accés a l'habitatge per a tothom", no només per poder llogar sinó per garantir una part de l'habitatge públic de compra arribi a persones migrades i també a gent jove. Per altra banda, va insistir en el reconeixement que cal que es doni a les treballadores de cures, que majoritàriament són immigrants, i han de tenir dret o bé a una prestació per haver treballat irregularment, o bé a cotitzar a la seguretat social.

Finalment, Mohammed Said El Jaoujat, membre de la Sectorial de Noves Migracions de Catalunya en Comú, va criticar que les necessitats de les persones migrants "no és a les agendes de molts partits polítics o dels mitjans de comunicació", i va posar en valor l'activisme de les persones que eviten que s'invisibilitzin accions i problemàtiques que s'han de resoldre.

En aquest sentit, la regidora Elena Montesinos va destacar la importància que aquest col·lectiu s'impliqui políticament fora i dins de les institucions i vetllar per tal que es respectin els seus drets i incidir en que es facin polítiques equitatives.