Un veí de l'incendi mortal a Rubí: «Cridaven des de les finestres, però amb les reixes no podien sortir»

L'home ha trucat al 112 i explica que els serveis d'emergència han arribat de seguida

Imatge de la façana on s'ha produit l'incendi mortal a Rubí.
Imatge de la façana on s'ha produit l'incendi mortal a Rubí. | Marta Casas
Marta Casas i Anna Mira
22 de març del 2023
Actualitzat a les 10:45h
Tragèdia aquest dimecres al matí a Rubí. Un incendi en un bloc d'edificis s'ha saldat amb tres persones mortes, totes elles habitants de la primera planta d'un edifici de tres. Els fets han passat pocs minuts abans de les set del matí i ara els Mossos investiguen les causes. 

Reinaldo Márquez és el veí que a les 6.54 h ha trucat al 112. Explica que en sortir de casa per anar a treballar ha sentit gent cridar i quan he passat davant del portal de l'edifici ha vist les flames. 

No s'ho ha pensat dues vegades i ha trucat al telèfon d'emergències. La situació explica que ha estat caòtica i amb molta confusió. "Els veïns cridaven des de les finestres però tenen reixes i no podien sortir". 
 

Reinaldo és el veí que ha trucat al 112. Foto: Marta Casas


"Estaven molt nerviosos, molts d'ells no sabien què estava passant i els he intentat tranquil·litzar". Reinaldo els anava dient que ja havia trucat i que la policia estava de camí. 

I així ha estat, segons aquest veí, primer la policia local i després els mossos i bombers han arribat de seguida. "Ells duien algunes eines que els ha permès trencar les reixes i començar a evacuar els veïns atrapats".