1 de 10
Fotografia

El fotoperiodista Joan Guerrero, protagonista del nou «rotllo» d'El Gra

Guerrero repassarà la seva trajectòria vital i professional aquest dimecres (18.45h)

Una de les fotografies de Joan Guerrero | Joan Guerrero
per RubiTV.cat, Rubí | 27 de març de 2023 a les 08:50 |
El Grup Fotogràfic El Gra organitza, aquest dimecres 29 de març a les 18.45h, al Casal Cívic i Comunitari (Magallanes, 60) una nova sessió de l'Explica'ns el teu rotllo, amb un convidat molt especial: el fotoperiodista Joan Guerrero. De formació autodidacta, al llarg de la seva carrera ha col·laborat amb capçaleres com El PaísEl Diario de BarcelonaEl Periódico de CatalunyaEl Observador Grama.

Entre els seus reportatges fotogràfics per diversos països hi compten Equador, Nicaragua, El Salvador o el Brasil, on va cooperar amb Pere Casaldàliga. Sobre aquest viatge va fer-ne dues exposicions, a Sao Paulo i a Roma, el 2017. Guerrero també ha publicat més d'una dotzena de llibres, i el 2014 es va estrenar el documental biogràfic La caja de cerillas, sobre la seva trajectòria vital i professional. Ha impartit seminaris, cursos i conferències en escoles de Fotografia i a les universitats Autònoma de Barcelona i Ramon Llull. 


Durant deu anys, Joan Guerrero va ser president de l'associació Gramenet Imatge Solidària, que reunia un grup de fotoperiodistes i ciutadans amb l'objectiu de recaptar fons destinats a causes solidàries, i que va comptar amb la col·laboració de diverses personalitats - el president José Luis Rodríguez Zapatero, els futbolistes Eto'o Ronaldinho, el bisbe Pere Casaldàliga, el Nobel de Literatura José Saramago... 

 

Participació