1 de 10
TRANSPORT PÚBLIC

Vaga dels busos interurbans de Sarbus al Vallès Occidental en la tornada a les aules

Una de les línies afectades és la que connecta Rubí amb l'Hospital de Terrassa

Un autobús que cobreix la línia entre Sabadell i Castellar | Ajuntament de Castellar
per RubiTV.cat, Rubí | 3 d'abril de 2023 a les 17:54 |
Els comitès d'empresa de Sarbus-La Vallesana han anunciat que aniran a la vaga la setmana vinent. Concretament, el dimarts i dijous, dies 11 i 13 d'abril. Precisament, quan es reprèn la tornada a les aules després de les vacances de Setmana Santa. Tal com ha anunciat la companyia, que està negociant per assolir un acord.

Aquesta aturada no només serà aquests dos dies, s'estendrà als dimarts i dijous de cada setmana i, per ara, serà de manera indefinida. Sigui com sigui, l'afectació serà per als usuaris que agafin aquest transport a Sabadell, Terrassa i Sant Cugat, però en general a tota la comarca. Són una desena de línies que cobreixen trajectes interurbans, així com connexions amb Barcelona.


A finals de març es va obrir el període de converses, amb la primera reunió entre les dues parts. Una trobada que va concloure sense cap pacte, tot i que l'empresa va demanar ajornar la vaga una setmana més tard.

Sarbus-La Vallesana ha reclamat al Govern “uns serveis mínims que no deixin sense servei” els veïns del Vallès Occidental que acostumen a moure’s amb aquests vehicles, “especialment en hores punta”, ha precisat. Ara per ara, la Generalitat ha convocat una nova reunió de mediació per aquest dimarts.


LÍNIES AFECTADES
 
  • Sabadell: B1 (Sabadell-Badia), B2 (Sabadell-Ripollet), B3 (Sabadell-Matadepera), B9 (Can Barata-Sant Quirze-Terrassa), C1 (Sabadell-Castellar), C2 (Sabadell-Terrassa-Martorell), C3 (Sabadell-Castellar-Sant Llorenç), C5 (Sabadell-Terrassa), C7 (Can Rull-Hospital Terrassa-Castellbisbal) i A1 (Sabadell-Barcelona).

  • Terrassa: C2 (Sabadell-Terrassa-Martorell), C5 (Sabadell-Terrassa), C7 (Can Rull-Hospital Terrassa-Castellbisbal), B8 (Terrassa-Rubí-Sant Cugat) i B9 (Can Barata-Sant Quirze-Terrassa)

  • Sant Cugat: A4 (Sant Cugat-Barcelona), A7 (Cerdanyola-Barcelona (per Horta)), B7 (Cerdanyola-Sant Cugat-Rubí) i B8 (Terrassa-Rubí-Sant Cugat) i tota la xarxa urbana.

 

Participació