Miquel Mas explicarà el seu «rotllo» amb el Grup Fotogràfic El Gra

L'artista rubinenc mostrarà el seu projecte "Humans", fruit dels seus viatges arreu de l'Àfrica i l'Àsia

Miquel Mas protagonitzarà el pròxim «Explica'ns el teu rotllo» d'El Gra
Miquel Mas protagonitzarà el pròxim «Explica'ns el teu rotllo» d'El Gra | LaFACT
Redacció
25 d'abril del 2023
Actualitzat a les 11:24h
El Grup Fotogràfic El Gra organitza, aquest dimecres, una nova sessió de Explica'ns el teu rotllo, en què una personalitat vinculada a l'art de la fotografia presenta algun dels seus projectes o col·leccions. El pròxim convidat d'El Gra és molt conegut per la seva faceta de dibuixant i pintor, però també és un gran fotògraf: es tracta de Miquel Mas, que recentment ha celebrat els seus 60 anys de trajectòria.

El "rotllo" que explicarà Mas aquest dimecres serà Humans, una sèrie d'acrílics en què va plasmar les seves experiències dels viatges arreu del continent africà - el Marroc, Tunísia, Egipte, Mali, Burkina Faso, la Costa d'Ivori, Namíbia, Etiopia i el Senegal - i del continent asiàtic com Bangladesh, Tailàndia, Laos i l'Índia -, acompanyat de la seva càmera fotogràfica per capturar la llum, els colors, la gent, els costums i maneres de viure...

Joan Manuel Tresserras, en el catàleg d'una de les primeres exposicions de Humans al Centre Cultural de Terrassa, a Terrassa, lloa la tècnica de construcció de les superfícies dels rostres, que "no només ens trasllada estats d'ànims conjunturals de les persones dibuixades i pintades, sinó que també ens tradueix aquelles qualitats profudes i subtils que les vinculen al bagatge de les seves complexes tradicions culturals".

Identificat com a dibuixant precoç, va exposar per primera vegada amb 13 anys. Va estudiar disseny gràfic a la prestigiosa Escola Massana, i va aprendre litografia al Conservatori de les Arts del Llibre a Barcelona. Al llarg de la seva trajectòria ha investigat i desenvolupat diverses maneres d'expressar-se plàsticament, i ha exposat a diverses ciutats de la geografia catalana, espanyola i europea, i ha participat en escenografies per a espectacles de dansa, teatre i òpera.

L'Explica'ns el teu rotllo serà aquest dimecres al Centre Cívic i Casal de la Gent Gran del carrer Magallanes, 60.