Habitatge, serveis públics i medi ambient, els eixos principals del programa de l'AUP Rubí

L'Alternativa també té propostes en matèria d'equipaments, seguretat i reactivació del teixit econòmic

Els primers números de la llista de l'AUP presenten el seu programa electoral
Els primers números de la llista de l'AUP presenten el seu programa electoral | Cedida/AUP
Redacció
15 de maig del 2023

L'Alternativa d'Unitat Popular ha presentat aquest dissabte els eixos principals del seu programa electoral, que se centrarà en habitatge, serveis públics i medi ambient.

Marina Dolset, alcaldable de l'AUP, ha posat èmfasi en la necessitat de buscar noves fórmules per augmentar el lloguer social, concretament a través d'inversions de, com a mínim, un milió d'euros anuals en la construcció, rehabilitació i adquisició d'habitatge, si cal mitjançant l'expropiació d'habitatges a grans tenidors.

L'Alternativa també ha insistit en la línia de municipalitzar alguns serveis, com les escoles bressol, la neteja dels equipaments municipals i la gestió de l'aigua, entre d'altres; i ha recordat la proposta que ja van presentar al ple per establir una atenció 24 hores a les emergències socials.

Pel que fa al medi ambient, l'AUP centrarà les seves propostes en fer front a l'emergència climàtica, creant una Agència Local de l'Energia, millorar la connexió entre les urbanitzacions i el nucli urbà a peu i amb transport públic, i pacificar l'avinguda de l'Estatut i la C-1413, entre d'altres.

Els equipaments seran també un dels grans temes de campanya de l'AUP. Com han recordat en nomprosos plens, a la ciutat hi ha equipaments municipals abandonats i en desús com els Antics Cinemes, les Torres Massana i la Superson, i també consideren molt necessari comptar amb una xarxa de centres cívics. També proposen obrir una nova piscina.

L'AUP també s'ha referit a la seguretat, que serà una de les qüestions cabdals d'aquesta campanya electoral, amb la proposta d'augmentar el nombre d'educadors socials de carrer.

Finalment, amb relació al teixit econòmic, l'AUP ha recordat la seva aposta per la implementació d'una moneda social, i proposa fomentar el cooperativisme i coordinar el calendari d'esdeveniments i fires per donar suport als botiguers locals.

"Racisme institucional": l'acusació de l'AUP per l'exclusió d'un dels membres de la llista

Mohamed Barrohou formava part de la llista de l'AUP per a aquestes eleccions municipals, però finalment han hagut d'esborrar el seu nom perquè la Junta Electoral de Zona l'ha exclòs perquè no té DNI, sinó NIE.

La candidata Marina Dolset, acompanyada de membres de l'entitat Rubí Acull, ha titllat aquesta decisió de "racisme institucional", i ha recordat que per culpa d'aquesta normativa hi ha unes 9.500 persones a Rubí que no poden participar de la vida política de la ciutat mitjançant el vot.

Laia Estrada i Eulàlia Reguant seran a Rubí per donar suport a l'AUP

L'Alternativa ha programat diversos actes populars durant aquesta campanya, després de la tradicional primera enganxada de cartell i la roda de premsa de presentació. El pròxim 18 de maig, faran una roda de premsa davant del CUAP Mútua Rubí amb la diputada Laia Estrada, una de les referent de la CUP en matèria de sanitat.

Després, el 19 de maig la plaça Salvador Allende acollirà la Nit Jove de l'AUP (20.30h), amb música en directe per part de Bernat Ribas, Indubio i PDPentas. El diumenge, 21 de maig, faran una caminada popular pel territori de Rubí (10h al CRAC).

L'acte central de campanya serà el 24 de maig, a partir de les 19.30h a la plaça de la Nova Estació, i comptarà amb la participació de la diputada de la CUP Eulàlia Reguant. També hi haurà un concert de Mabel Flores i micro obert.

L'acte final de campanya serà un karaoke reivindicatiu, que es farà el divendres 26 de maig a partir de les 20h al CRAC.