Veïns per Rubí vol una nova piscina municipal

La formació municipalista critica la gestió del govern en matèria d'equipaments

Toni García i Cristian Ruiz (VR) presenten les seves propostes en matèria d'equipaments
Toni García i Cristian Ruiz (VR) presenten les seves propostes en matèria d'equipaments | Cedida/Ràdio Rubí
Redacció
19 de maig del 2023
Actualitzat a les 9:45h

Veïns per Rubí vol que la ciutat compti amb una segona piscina municipal per a l'estiu, ja que des de que es van tancar les piscines de Can Mir, l'any 2001, només hi ha una instal·lació recreativa, a Can Rosés, mentre que la població no ha deixat de créixer, amb la qual cosa l'equipament és "insuficient".

A més, Veïns recorda que aquesta piscina tampoc dona el servei adequat als esportistes del Club Natació Rubí, ja que l'equip absolut ha de jugar els seus partits com a local a les instal·lacions del CN Molins de Rei, perquè no té les dimensions adequades per jugar en aquesta categoria. "Hem de pensar en gran, hem de pensar en la ciutadania i en el servei que ens han de donar totes les entitats implicades".

La piscina no és l'únic equipament que presenta dificultats, sinó que n'hi ha més: el HCR Cent Patins, per exemple, amb equips femenins i masculins a l'elit, ha de jugar en una instal·lació "en un estat deplorable", la pista Francesc Calvo.

Per a Veïns per Rubí, el teixit esportiu de la ciutat desenvolupa una gran tasca per garantir la cohesió i la convivència, ja que l'activitat esportiva és un "element integrador, socialitzador i promotor de la igualtat". La formació recorda que el ple ha aprovat recentment un Pla d'Equipaments "totalment insuficient", i que consideren "una oportunitat perduda". De fet, el mateix document detecta la mancança de la piscina municipal en la part de diagnosi, però després no se soluciona en el pla d'accions.

A més, els independents diuen que hi ha "una manca de control" dels equipaments: l'exemple és que no fa gaire es va canviar la gespa de l'estadi de Can Rosés, on juga la Unió Esportiva Rubí, i des d'aquell mateix moment l'entitat ha denunciat en nombroses ocasions que els jugadors rellisquen amb la nova gespa. Veïns lamenta que aquest problema "s'eternitzi", quan la gespa encara està en garantia i "només s'ha d'insistir a l'empresa instal·ladora perquè vingui i ho solucioni".

"Mentrestant tenim espais abandonats com els Antics Cinemes o infrautilitzats com l'Espai 1413 o el Celler", lamenten des de Veïns per Rubí, que per altra banda denuncien que l'Ajuntament ha gastat "una gran quantitat de diners" per adquirir l'antiga Supersond o en llogar oficines al centre per instal·lar l'oficina del POUM, que fa anys que és tancada.

En definitiva, Veïns considera que el govern ha fet una mala gestió dels equipaments i demostra que té "poca intenció de solucionar el problema".