«No et maquillis per agradar, maquilla't perquè et ve de gust», la visió crítica sobre l'ús del maquillatge

La inauguració de l'exposició "Mujeres al Natural" ha acollit un grup de dones per parlar sobre l'ús del maquillatge i el seu impacte en l'autoestima

L'exposició
L'exposició | RUBITV
04 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:58h



Les fotògrafes Ingrid Llorenç i Montse Cazcarra, també psicòloga, han ofert una xerrada sobre l'ús del maquillatge i el seu impacte en l'autoestima. La Biblioteca Municipal ha estat l'espai que acollit aquesta trobada, protagonitzada per dones, amb motiu de la inauguració de l'exposició Mujeres al Natural, de les quals algunes fotografies també són de Javier Álvarez.

L'objectiu d'aquesta mostra és donar una visió crítica sobre l'ús dels cosmètics i conscienciar de la necessitat dels mateixos per sentir-se bé o ser acceptats socialment. En aquest sentit, Cazcarra ha explicat que els mitjans de comunicació i les xarxes socials impulsen a fer un mal ús del maquillatge: "Si hem d'establir una comparació amb allò que som nosaltres, ho establirem amb el que tenim a l'abast, com les xarxes socials o els mitjans de comunicació, és a dir, amb allò que no és necessàriament real". 

Per la seva banda, Llorenç ha explicat que l'exposició "no és un tema de feminisme, és un tema de persones, de creixement personal", i ha insistit en la importància de pujar l'autoestima a les persones, especialment a les dones: "aquesta és la frase: maquilla't perquè et ve de gust, perquè et diverteix, perquè t'agrada. No perquè ho necessitis per estar bé, ni perquè ho "dicti" la societat. No per agradar". 

La psicòloga ha remarcat que "cal enfortir altres àrees, com capacitats assertives, intel·ligència emocional, etc., que ens proporcionin també una autoestima més sara, més elevada i que ens facin sentir bé, segures i empoderades."

Part del projecte també és el compte d'Intagram @mujeresalnaturalproject, que mostra el rostre de diversos dones al natural. Així doncs, conviden a totes aquelles persones que vulguin a pujar una fotografia seva sense maquillatge sota el hastag #mujeresalnaturalproject.

La mostra es pot veure fins al 31 de maig, al vestíbul de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler.