1 de 10

ERC ofereix el solar del Centre Democràtic Republicà per construir habitatge social

Xavier Corbera defensa que els republicans són els únics que poden "liderar el canvi a la ciutat"

Montse Soler i Joan Puntí, davant del solar d'ERC on proposen construir habitatge social | Cedida/Pol Peiró
per Marta Casas, Rubí | 23 de maig de 2023 a les 11:27 |
Esquerra Republicana de Rubí cedirà el solar on hi havia l'antic Centre Democràtic Republicà, a la plaça del Doctor Guardiet, perquè s'hi puguin fer habitatges socials. Així ho han anunciat la número 2 de la formació, Montse Soler, i el número 5 i president de la secció local, Joan Puntí, aquest dilluns.

Segons han explicat, el partit ja ha contactat amb tècnics municipals i amb cooperatives com Sostre Cívic per valorar com encaixaria el projecte, que té l'objectiu de facilitar l'accés a l'habitatge de joves, gent gran i persones amb discapacitat, i atendre situacions d'emergència residencial. Aquest és un projecte que requeriria una modificació urbanística que convertís el sòl destinat a equipaments en sòl residencial, i que asseguren que tiraran endavant tant si governen com si continuen a l'oposició.


Joan Puntí ha aclarit que aquesta proposta no és, en cap cas, especulació: per això defensen l'opció de l'habitatge social o cooperatiu, "mantenint la memòria històrica del que havia estat el CDR".

ERC havia proposat, dies enrere, la creació d'una Federació del Districte 2, format per les urbanitzacions de Sant Muç, Can Mir, Castellnou, Vallès Park, Can Barceló i Can Solà. Com va explicar l'actual regidora i número 4 de la llista, Marta Esparza, es tractaria d'un nou òrgan de cogovernança entre l'alcalde o regidor delegat i un representant escollir per les associacions del districte, i des del que es treballaria per solucionar les problemàtiques històriques d'aquestes urbanitzacions.

ERC s'erigeix com l'única força capaç de "liderar el canvi" a la ciutat

Aquest dissabte, els republicans han celebrat el seu acte central de campanya, amb prop d'un centenar de persones que van desafiar la pluja, acompanyats del conseller de Territori, Juli Fernández.


L'alcaldable, Xavier Corbera, va dir que el seu projecte està pensat "perquè Rubí aprofiti les oportunitats que no ha sabut aprofitar durant tants anys". Així, Corbera creu que ens trobem davant d'un "final de cicle de 20 anys del mateix color polític: els mateixos que han provocat la situació actual és evident que no seran els que ens treguin de l'atzucac en què ens trobem com a ciutat". El candidat ha recordat que els seus eixos principals són fer una ciutat per viure-hi, verda, segura, que no deixi ningú enrere, i ha posat d'exemple el projecte del Campus de la Formació Professional.
 

El conseller Juli Fernández acompanya ERC en el seu acte central a Rubí Foto: Marta Casas


En aquest sentit, Corbera s'ha compromès a aprofitar l'oportunitat que representa que el govern de la Generalitat estigui en mans d'ERC, com a mínim els pròxims dos anys, per establir una interlocució directa i així aconseguir desencallar projectes com l'Hospital, la segona estació, el soterrament de les línies elèctriques o més habitatge públic. "Tenim una comunicació directa, un coneixement personal, i això és molt important, també, en política".

L'actual conseller, que també va ser alcalde de Sabadell, va lloar el projecte i l'equip d'ERC a Rubí, i va considerar que Xavier Corbera "té tots els atributs per ser alcalde de Rubí".

El parlament de Xavier Corbera durant l'acte es va centrar en defensar ERC com l'única formació capaç de liderar el canvi a la ciutat, és a dir, apel·lant al vot útil de la ciutadania que vol un nou color de govern.

 

Participació