1 de 10

Roberto Martín (Cs): «Cal acabar amb les ocupacions conflictives a la ciutat»

Els alcaldables de Rubí expliquen les seves propostes en quatre temes clau del mandat 2023-2027

Roberto Martín és el candidat de Ciutadans a Rubí | Cedida/Cs
per Marta Casas, Rubí | 24 de maig de 2023 a les 13:41 |
Aquest diumenge, la població de Rubí està cridada a les urnes per determinar el futur polític de la ciutat. Què hi ha en joc a les eleccions municipals? Hi ha molts factors que poden ser determinants a l'hora d'escollir el futur alcalde o alcaldessa, i des de RubiTV.cat hem demanat als candidats les seves propostes més destacades en matèria de seguretat, urbanisme, mobilitat i espai públic.

Roberto Martín és el candidat de Ciutadans, encapçalant la llista de la formació taronja per segona vegada.


- Quines són les propostes més destacades de Cs en matèria de seguretat ciutadana?

- Des de Cs hem presentat diverses propostes per incrementar la seguretat a la ciutat, que no la percepció de seguretat, ja que els fets que es produeixen són reals, no són sensacions. El primer pas és ampliar la plantilla de Policia Local, dotar-la dels recursos suficients i crear una unitat Anti-Ocupacions. Cal acabar amb les ocupacions conflictives a la ciutat, ja que generen molts problemes de convivència, danys a immobles… I en aquest sentit, també defensem que calen mesures socials per evitar que qualsevol família vulnerable quedi sense habitatge, i com hem proposat fa poc, que els delinqüents no puguin cobrar de l’administració. 


També creiem que cal implementar sistemes de videovigilància, reforçar la presència policial a les urbanitzacions i crear Juntes de Seguretat de Districte amb la participació de veïns, comerciants, serveis municipals i cossos policials, a més dels polítics.

- Què proposa Cs per millorar la mobilitat a Rubí?

- Cal renovar el Pla de Mobilitat de Rubí, ja que tenim una ciutat que és complexa urbanísticament. En línies generals, cal que dotem la ciutat de més zones d’aparcament, i que millorem el transport públic augmentant la freqüència i horaris dels autobusos urbans, repensant els recorreguts, i pacificar algunes vies per evitar la contaminació. Però tot això s’ha de fer amb una planificació correcta i que compti amb la participació dels veïns i veïnes i tots els agents socials i econòmics que es puguin veure afectats. 

- Com ha de ser el futur POUM de Rubí?

- En primer lloc, lamentem que s’hagin perdut quatre anys més en la redacció d’aquest nou planejament, que és fonamental que es faci amb participació i consens. I precisament és una oportunitat per millorar en aspectes com els que hem comentat abans: seguretat, mobilitat, construcció d’habitatge social, nous equipaments… el que sí que demanem és que es tinguin en compte totes les veus, i que es faci un document realista perquè no torni a passar que la Generalitat el tiri enrere. 

- El manteniment de l’espai públic, també a les urbanitzacions, ha estat una constant en aquest mandat. Què proposa Cs?

- Efectivament, i des de Ciutadans rebem dia sí, dia també, queixes i avisos sobre l’estat del manteniment de la ciutat. A cada ple adrecem precs al govern municipal perquè s’arreglin coses, unes actuacions que creiem que s’haurien de poder de manera més àgil i eficient si comptessim amb una brigada de manteniment amb un pressupost propi per a actuacions urgents.

A les urbanitzacions, encara és pitjor, són les grans oblidades de la ciutat. A les urbanitzacions caldrien inversions fortes, per començar a desbrossar, asfaltar, netejar i instal·lar elements com marquesines o millorar la il·luminació. A més, i més en el context de sequera i risc d’incendi, cal actuar urgentment per garantir la seguretat dels veïns de les urbanitzacions; crear una unitat de Policia Local específica per a aquestes zones i millorar la freqüència de la neteja viària i la recollida de residus, posant especial èmfasi en els abocaments il·legals que fan alguns delinqüents.

- Amb quins partits estarien disposats a pactar per governar o garantir la governabilitat de la ciutat si mantenen o augmenten la representació?

- No m’és còmode parlar de pactes post-electorals sense saber com quedarà l’aritmètica del ple, però sí que puc dir que donaré suport a qualsevol projecte que sigui beneficiós per Rubí, que canviï les maneres de fer i que s’ajusti a l’ordenació legal vigent.

 

També hauries de llegir
Fa 7 setmanes

Municipals del 28-M: què hi ha en joc a Rubí?

Participació