Debat electoral a Rubí: les millors declaracions dels alcaldables

Ràdio Rubí, el TOT Rubí, el Diari de Rubí i RubiTV.cat col·laboren per organitzar el debat decisiu de les eleccions municipals d'aquest 28 de maig

Els sis alcaldables dels partits amb representació al ple van participar al debat electoral de Rubí
Els sis alcaldables dels partits amb representació al ple van participar al debat electoral de Rubí | Ràdio Rubí
26 de maig del 2023

Ana María Martínez (PSC)

- "El que falta a la nostra ciutat és allò que la Generalitat no ha fet encara: un Hospital de referència, un servei d'urgències pediàtriques, la segona estació de La Llana o l'Escola del Bosc".
- "Rubí és una ciutat segura: les dades així ho demostren. Hem de dir que en una ciutat de 80.000 habitants passen coses, no n'estem exempts, que ens preocupen i ens ocupen".
- "Les falses acusacions o la necessitat de desgastar a aquesta alcaldessa, els asseguro que no ho aconseguiran en aquest debat. Quan tot això s'esclareixi, que demani disculpes a qui s'ha vist afectat per aquest tema".
- "Li diria al senyor del PP que treballi per aconseguir resultats a les urnes i es deixi de mentides (patrañas)".
- "La compra de l'Hospital General per part del conseller Comín, allò sí que va ser fum".
- "Fa 22 anys vam demanar un hospital de referència, i som els mateixos que vam treballar perquè l'hospital es comencés a planificar els que vam aconseguir que tingués un pla funcional... el treball està fet, i només cal posar-ho a les prioritats de la Generalitat. Cal recordar-li a la Generalitat que Rubí existeix, i que existeix també quan no hi ha campanya electoral, i començar a respectar-la".
- "Només cal veure la ciutat: Rubí està millor ara que fa quatre anys, i continuarà millorant, perquè serem protagonistes per tibar del carro d'aquesta segona transformació de la ciutat".
- "El POUM no és una arma política sinó un instrument que millori la vida de la ciutadania, i si arribats a aquest punt no entenem que la ciutat no s'ha aturat malgrat no tenir un POUM, perquè s'han fet modificacions puntuals per millorar diversos aspectes, parlaríem d'ignorància".
- "D'absències, el senyor Corbera no em pot donar lliçons: durant quatre anys l'hem esperat, ara en campanya, que treballa, que no retregui absències".

Xavier Corbera (ERC)

- "No vull una ciutat en la qual ara necessitem X policies i si no fem res, d'aquí a uns anys en necessitarem més, perquè serem més".
- "Rubí té un problema institucional des de fa molts anys, i ho demostra que mentre altres ciutats han aconseguit coses, amb governs de tots els colors en els últims 20 anys, Rubí no ho ha aconseguit".
- "Aquest centre sanitari, a diferència de l'últim conseller de Salut de Junts, el conseller Argimon, va venir a dir que no el faria, quan ERC està al govern passen coses en l'àmbit de la salut: va passar amb el conseller Comín, amb la proposta de compra de l'Hospital General, i ha passat ara amb el conseller Balcells reconeixent la necessitat: ara és feina de tots nosaltres posar-nos a treballar per tenir la força que no hem tingut fins ara per aconseguir allò que necessita la ciutat".
- "Li volia recordar a l'alcaldessa que era regidora de Salut fa 20 anys, ara és alcaldessa i no ha aconseguit aquest objectiu: crec que toca donar pas a persones que sí que tinguin la capacitat de fer-ho".
- "Cada quatre anys, l'únic projecte de ciutat que està posant el PSC sobre la taula és l'Hospital, però on és el projecte de ciutat, alcaldessa?, perquè no ens estan explicant res, ni en els últims quatre anys ni en campanya".
- "Tots els col·lectius de la ciutat tenim una neccessitat compartida: viure en una ciutat que ens ofereixi les oportunitats en diferents àmbits i aspectes: salut, seguretat, oci, treball..."
- "El POUM no ha de ser un projecte expansiu ni en l'àmbit de la trama urbana ni industrial, però tots plegats haurem de fer renúncies".
- "En l'únic debat sobre urbanisme, el PSC no va participar, cosa que és una falta de respecte i que demostra la seva manca de projecte".
- "Hem de tenir un espai urbà molt més amable que ens permeti preferir anar caminant, en bicicleta o transport públic que no agafar el cotxe".
- "Avui en dia s'estan negociant a l'esquena de tothom projectes i requalificacions de gran impacte a la nostra ciutat que poden dificultar el consens que necessitem, i parlo de la Supersond i del Vapor Nou".

Andrés Medrano (ECP)

- "Hem vist algun vídeo digne de Equipo de Investigación que posa els pèls de punta, però qui és a casa seva veient aquest debat i viu a Rubí sap com funciona la ciutat i quines poden ser les situacions d'inseguretat, i que no som a la Jungla de asfalto sinó que estem en una situació encara manejable".
- "Si tots estem d'acord en que volem un hospital a Rubí, deixem de tirar-nos pedres els uns als altres, encara que siguin primeres pedres, i anem a reclamar aquest Hospital els 25 regidors del ple".
- "Ja que vam fer una declaració de Can Serra per la segona estació de La Llana, podem fer una Declaració de La Sala perquè hi hagi un Hospital a Rubí".
- "Aquest humil regidor de Medi Ambient necessita que Rubí sigui escoltat en matèria de temes mediambientals, i la consellera no ha aparegut ni contesta, i encara estem esperant".
- "Quan parlem d'oci no parlem només d'oci nocturn, anar de farra i fer xivarri, sinó molts altres tipus: oci cultural, posar les instal·lacions al seu servei, la xarxa de centres cívics, un espai a les festes populars..."
- "La segona causa de mort dels joves és el suïcidi, i per això hem de parar atenció a la salut mental, a través de la recepta social, amb una cura no només farmacològica sinó que la ciutat els ha de cuidar".
- "La ciutat del futur ha de tenir tres eixos: un creixement moderat, amb compactació de la trama urbana; una regeneració de la trama urbana i una mobilitat sostenible".
- "Hem de tenir un eix verd central a la ciutat, amb un gran parc al voltant del Vapor Nou i de la nova zona d'habitatges de Pich Aguilera, des de la confluència del torrent de Xercavins a la Riera fins al pont de Can Claverí: 8ha, més d'un quilòmetre de via verda".
- "Tenim tanta gent gran com gent de menys de quinze anys i això anirà a més: per tant, pensem la ciutat per a tothom".

Roberto Martín (Cs)

- "Durant els últims quatre anys ens ha donat, això sí, molt color, moltes promeses i moltes fotografies, però gens d'habitatge social, policia de proximitat o autobús urbà gratuït".
- "Negar que tenim inseguretat és un insult a la intel·ligència".
- "Enviem un missatge clar als incívics i delinqüents que hi ha a la nostra ciutat: tindrem tolerància zero".
- "Hi haurà dimissions si la justícia ens dona la raó en el cas de la denúncia a dos membres del govern als quals se'ls va retirar una multa de manera irregular?"
- "Em sorprèn que s'enarboli la bandera de l'Hospital Vicenç Ferrer, que nosaltres també defensem, quan en el moment de pactar els Pressupostos entre ERC, En Comú Podem i el PSC no es va introduir ni una sola esmena o demanda perquè es construís".
- "Aquí ningú ha fet absolutament res perquè anessim tots junts a reivindicar no una, sinó moltíssimes coses a la Generalitat, que segueix incomplint sistemàticament amb aquesta ciutat".
- "Crearem la regidoria 60+, i l'agent 60+, perquè acompanyi a totes les persones grans que ho necessitin a l'hora de fer qualsevol tràmit o gestió, i apostem per la construcció d'una nova residència d'avis i ampliem les places dels centres de dia".
- "En el POUM, apostem per començar la casa pels fonaments i no per la teulada, i conèixer tots els punts de vista de totes les persones que participen del model, per generar confiança. Hi ha moltes persones que ens diuen que participen i després no veuen reflectides les seves propostes".

Toni García (VR)

- "La qüestió de la delinqüència s'ha convertit en una de les principals preocupacions i per això impulsarem un Pla Local de Seguretat".
- "Els cotxes, malauradament o no, continuaran existint i no podem posar-los un barrera total i absoluta".
- "Si diem que Rubí és una ciutat segura perquè estem per sota de la mitjana de la comarca, i dependent de les dades que es vulguin utilitzar... com deia un professor meu, l'estadística és la ciència de la mentida".
- "La primera pedra de l'Hospital Vicente Ferrer es va col·locar amb un govern tripartit (PSC, ERC i ICV) i amb una consellera de Salut del PSC. Avui continuem sense hospital però nosaltres estarem al costat de qui el defensi".
- "Rubí abans tenia cinemes, zones d'oci saludable, la gent de Sant Cugat venia a gaudir del seu temps d'oci: ara hem de marxar perquè l'oferta és totalment insuficient. El que demanem és que hi hagi una oferta planificada, no comprant Supersonds com el que va a comprar pomes".
- "El nou POUM ha de comptar amb la participació ciutadana i un ampli consens polític, econòmic i social, i garantir un creixement sostenible de la ciutat, perquè sigui un POUM que pugui durar deu o 15 anys, amb més equipaments, més habitatge protegit, fer un Pla Director de la Riera de Rubí i pacificar l'avinguda de l'Estatut, com porten 20 anys prometent els socialistes".
- "Respecte als habitatges a Sant Genís: actualment no hi ha cap POUM en tràmit, i per tant és un planejament que no existeix. Es nota que vostès [Marina Dolset] han perdut molt des que ACR ha marxat de l'AUP".

Marina Dolset (AUP)

- "Després de l'anunci gratuït de Desokupa o Prosegur que ha fet el candidat de Ciutadans, dir que la seguretat és un dels temes que a l'AUP hem treballat més, però des d'una perspectiva diferent a la de més policia i més càmeres".
- "Avui han sortit dades que diuen que a Catalunya han augmentat un 20% les denúncies per violència masclista, quan tots aquests senyors parlen de seguretat mai ho fan parlant de les dones, de la violència masclista o dels delictes d'odi".
- "No seré jo qui defensi la policia, però van saturats i els demanem coses en què no són expertes: manquen psicòlogues, educadores...".
- "Fem nostres les reivindicacions de la plataforma Rubí Sanitat, un 25% d'inversió en atenció primària; i també acabar amb els concerts a MútuaTerrassa, un holding privat que està fent negoci amb la nostra salut. Recordem, també, que ERC vota una cosa al ple municipal de Rubí i una altra al ple del Parlament en aquesta qüestió".
- "La nostra proposta és recuperar, com a públic, expropiar, fer nostre l'Hospital General de Catalunya: ben comunicat, ben equipat, i que hem requetepagat amb 200 milions d'euros, que és quatre vegades el que costaria fer un hospital nou".
- "El que és important respecte a l'Hospital és determinar quin model volem: en concertar serveis públics a la privada hi estan tots d'acord, i aquí a nosaltres no ens hi trobaran, la volem 100% pública".
- "Quan jo era jove ja no hi havia oci, és un problema endèmic: cal que hi hagi una oferta pública d'oci estable, més enllà dels festivals concrets i la Festa Major".
- "Hem gastat més de 14 milions d'euros en equipaments que continuen buits, com els Antics Cinemes, que porten 16 anys, o Les Torres Massana".
- "La gent jove té dret a emancipar-se, i tenim un 80% de menors de 29 anys que no pot emancipar-se, hem de destinar mínim un milió d'euros anuals en habitatge públic i de lloguer social per a les joves, ja que són les més precàries i cada nova generació està més precaritzada".
- "La nostra línia vermella, en el POUM, és protegir el territori natural i rural, i no estem d'acord en la construcció d'un barri de 2.000 habitatges més a l'entorn de Sant Genís. No estem disposades a créixer més sense tenir garantits els serveis".
- "D'aquí a uns anys el cotxe serà insostenible, haurem de complir amb la normativa de les Zones de Baixes Emissions, per llei i per ecologisme".
- "Cal incorporar la perspectiva feminista al futur POUM, perquè qui fa més ús dels carrers són les dones, per anar a comprar, a buscar nens... i la ciutat està dissenyada en clau de productivitat masculina".