El PSC torna a guanyar les eleccions a Rubí i l'extrema dreta entra amb tres regidors

Junts Rubí es queda a les portes de treure un representant, Cs desapareix del ple i torna el PP; l'AUP augmenta un escó

Ana María Martínez presenta el projecte socialista per Rubí
Ana María Martínez presenta el projecte socialista per Rubí | Cedida/PSC Rubí
Redacció
28 de maig del 2023
Actualitzat el 29 de maig a les 16:44h

El PSC ha tornat a guanyar les eleccions municipals a Rubí, tot i que ha perdut un regidor respecte al 2019. ERC continuarà sent la segona força, però ha perdut dos regidors (de 7 a 5), i la resta del ple s'ha reordenat: En Comú Podem tindrà 2 regidors (en perd 1), Veïns per Rubí uns altres 2 (en guanya 1), i l'AUP, 2 més (en guanya 1).

El PP torna al ple amb dos regidors, mentre que Ciutadans desapareix del ple i Junts es torna a quedar sense representació per un 0,15% dels vots. Valents i Som-hi, com era previsible, no han obtingut cap representant al ple de Rubí.

La nit electoral ha estat especialment cruel amb Junts, que fins ben avançat l'escrutini havia assolit el 5% necessari per aconseguir un representant, però finalment s'ha quedat sense.

Així, el ple torna a fragmentar-se, i continua essent majoritàriament d'esquerres. La representació de la dreta i la ultradreta és, ara mateix, la principal preocupació de la resta de partits polítics: pràcticament tots han expressat que no hi pactaran ni acceptaran els seus vots. En clau independentista, també ha perdut suports: comptant ERC i l'AUP, sumen un total de set regidors, un menys dels que hi havia el mandat anterior.