Aquest és el cartell del X Festival Internacional de Blues de Rubí

La Societat de Blues torna a patir dificultats amb l'Ajuntament per la subvenció

Un concert del IX Festival de Blues de Rubí al Parc del Castell
Un concert del IX Festival de Blues de Rubí al Parc del Castell | Marta Casas
Redacció
06 de juny del 2023
Actualitzat el 15 de juny a les 15:30h
La Societat de Blues de Rubí celebra enguany el seu desè aniversari, i ja ho té tot a punt pel X Festival Internacional de Blues de Rubí, que serà els dies 16, 17 i 18 de juny a l'amfiteatre del Parc del Castell, amb un vermut de blues a la plaça d'Anselm Clavé, el lloc que va veure néixer el festival.

Així, divendres 16 de juny Caribbean Pearls seran els encarregats d'obrir el festival (20.30h), i tot seguit actuaran Martín Burguez & His Rhythm Combo (22.30h).

Dissabte, a partir de les 10h la SBR celebrarà la Festa de la música al carrer, amb concerts simultanis per diverses places i carrers de la ciutat fins al migdia. Diversos establiments col·laboren en aquest esdeveniment: Cal Gori, la pastisseria Sant Jordi, La Guitarra i l'Artesana, La Platea Drinks&Foods, El Barrio i el restaurant Liu, la Gàbia del Berlín i la Bàmbola. Els músics que tocaran en aquests espais són Oscar Wolf, Gascón & Martí, Quantum Blues, Chino Swingslide, Blues Prisioners, Muddy Wine i Xef Dave & Balta Bordoy.

Al vespre, el blues tornarà al Castell, amb Alex Schultz & Los Peligrosos Gentlemen (20.30h) i Santiago Campillo (22.30h).

Diumenge, el concert del migdia serà a la plaça Clavé, on hi ha els orígens del Festival, amb la Jinx Jazz Band. I a la tarda, Wax&Boogie Rythym Combo i Sweet Marta And The Blues Workers seran els encarregats de la cloenda del Festival, a partir de les 20h al Castell.

Nous entrebancs amb l'Ajuntament

En una publicació a les xarxes socials, la Societat de Blues de Rubí ha explicat, un any més, les dificultats per organitzar aquest Festival Internacional de Blues. En primer lloc, denuncien que l'Ajuntament no ha pagat la sonorització de l'edició del 2022 i que els socis de l'entitat hauran d'avançar els diners de la seva butxaca. "Tant l'empresa de so com la SBR ens sentim maltractats per la falta d'interès del nostre ajuntament per un festival ja consagrat a la nostra ciutat".

La Societat també explica que el Servei de Cultura ja va dir-los que "no podríem disposar de diners extra" per a la celebració del 10è aniversari, però que donarien un cop de mà en la logística. "La realitat ha estat que ni una cosa ni l'altra", lamenten en l'escrit publicat a través de les xarxes, on detallen que l'Ajuntament no els ha cedit La Sala "a preu Aniversari".

Per aquesta ocasió especial, la Societat volia fer "moltes coses diferents", però finalment només inclouran la novetat de la mostra de música al carrer i el vermut musical perquè "els diners i la logística de l'Ajuntament no han arribat".

Per altra banda, la SBR ha anunciat que la programació de blues d'aquest any per Festa Major tornarà a ser a l'Ateneu, malgrat que ja no hi ha restriccions per la Covid-19 i que els responsables de l'entitat han insistit que l'Ateneu no és un espai adient per a concerts de blues - la SBR volia tornar a la plaça Clavé. "Cultura ha catalogat les activitats a l'Ateneu per a Festa Major com El racó del cotó, perquè dins la seva lògica, allà s'hi programa jazz i blues, la música dels camps de cotó. Amb aquests arguments, ens deixen sense saber què dir", lamenta la Societat. Una de les altres "excuses" que ha donat l'Ajuntament als responsables de l'entitat és que "no volen anar a l'Ateneu perquè no s'hi pot fumar".