Roben diverses reixes pluvials al barri de Les Torres

Veïns i treballadors del barri han explicat a RubiTV.cat que fa mesos que es produeixen aquesta mena de robatoris

Una veïna va sorprendre dues persones enduent-se les reixes pluvials de Les Torres
Una veïna va sorprendre dues persones enduent-se les reixes pluvials de Les Torres | Cedida
Redacció
08 de juny del 2023
Actualitzat a les 17:59h
Veïns del barri de Les Torres de Rubí han denunciat a través de RubiTV.cat que, en els darrers mesos, s'han trobat que algú robava les reixes pluvials que es col·loquen als marges de la plaça superior a l'avinguda de Can Cabanyes, a la Rambleta de Joan Miró i a algunes entrades d'aparcaments particulars o comunitaris de la zona.

Un veí explicava al mes de desembre que havien robat aquests elements de l'entrada d'un dels pàrquings comunitaris, i que tot i que l'havien reposat, s'hi havien trobat més d'una vegada.

Aquest dilluns, una altra veïna va sorprendre i cridar l'atenció a dues persones, que en cap cas eren treballadors municipals o d'alguna empresa subcontractada, arrencant les reixes que hi ha a la plaça superior a l'avinguda de Can Cabanyes dimarts a la matinada. Segons explica aquesta veïna, va alertar la Policia Local però no hi va anar ningú; una informació que aquest mitjà no ha pogut contrastar perquè l'Ajuntament de Rubí no ha contestat la petició d'informació d'aquest mitjà.

L'Ajuntament tampoc no ha donat resposta a una qüestió que han plantejat els veïns que han traslladat aquestes denúncies: què passa amb les càmeres de videovigilància que s'havien d'haver instal·lat al barri, que el Consistori preveia licitar durant el primer trimestre d'enguany?

Les reixes pluvials estan fetes d'acer inoxidable, i com han explicat professionals del sector a RubiTV.cat en base a les imatges de la mostra, poden costar entre 70 i 90 euros cada peça. N'hi ha d'altres materials, com de ferro, que poden costar entre 10 i 20 euros cada peça, sempre en funció de la mida i el disseny que tinguin.
 
 

Un tram de la plaça superior de l'avinguda de Can Cabayes, sense les reixes pluvials Foto: Cedida