Vols donar sang aquest estiu a Rubí?

El Banc de Sang activa una quarantena de punts de donació a zones turístiques i habilita un apartat a la web per consultar quan has d'esperar per donar sang si has fet un viatge

La furgoneta de donació de sang davant de la Biblioteca de Rubí
La furgoneta de donació de sang davant de la Biblioteca de Rubí | Marta Casas
Nació
24 de juliol del 2023
La ciutadania de Rubí tindrà fins a quatre oportunitats per donar sang aquest estiu, en quatre cites a la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler.

Les jornades, organitzades pel Banc de Sang i Teixits, seran els dies 12 i 26 de juliol i el 16 i el 23 d'agost. Tots els participants rebran com a obsequi descomptes per a entrades per al Poble Espanyol de Barcelona. Les hores per al pròxim dimecres ja s'han esgotat, però al calendari de recollida es podran reservar a mida que s'apropi la pròxima data.

L'entitat recorda que durant els mesos més calorosos de l'any, les donacions continuen sent imprescindibles, i calculen que a l'estiu caldran 40.000 donacions per donar resposta a més de 30.000 transfusions previstes. El canvi de rutines i les vacances són els motius pels quals baixa més la donació durant aquests mesos, i per això s'han activat una quarantena de punts de donació a les zones turístiques.

A més, el Banc de Sang ha activat un apartat a la web per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang si s'ha fet un viatge a l'estranger.