1 de 10
Calor

Quatre refugis climàtics «alternatius» a Rubí

T'oferim solucions per quan la xarxa de refugis climàtics "oficials" no sigui suficients

Un aparell d'aire condicionat | Pau Ollé
per Nació, 10 d'agost de 2023 a les 18:24 |
Durant els mesos d'estiu, i especialment en els últims anys amb episodis de temperatures extremes, les administracions habiliten les seves pròpies xarxes de refugis climàtics, uns espais on resguardar-se de la calor. En concret, Rubí n'ha habilitat 7: la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler, l'Ateneu, el Casal Cívic i Comunitari, el Museu Municipal Castell, el Centre Cívic La Cruïlla, el Rubí Forma i el Mercat Municipal.

Aquests equipaments, però, tenen uns horaris limitats i no sempre estan a disponibilitat de la ciutadania quan els necessita - per exemple, a les hores centrals del dia, quan sol fer més calor, la majoria estan tancats. Per això, diversos lectors de RubiTV.cat han fet algunes propostes de refugis climàtics alternatius per poder passar una estona a la fresca.

1. Bars climatitzats

Aparell d'aire condicionat en un local de Barcelona Foto: Pau Ollé


Sortir a fer un beure o unes tapes a la terrassa d'un bar és un pla molt habitual, però el cert és que darrerament molts cops s'està millor a dins que a fora: molts establiments de restauració de la ciutat disposen d'aire condicionat. El truc per saber si un bar està climatitzat és observar si té la porta d'entrada tancada: si la té, és per poder conservar la frescor de l'aire a l'interior. Si no la té, el més probable és que tinguin ventiladors, és a dir que també és una bona opció.

2. El transport públic

Rubí incorporarà cinc nous vehicles híbrids al servei de bus urbà Foto: Ajuntament de Rubí


Tant la flota d'autobusos urbans com la dels FGC disposa d'un sistema d'aire condicionat. Ja sigui per desplaçar-te a algun dels refugis climàtics com per fer un tour fresquet per Rubí, aprofita la bonificació del 50% en els títols de transport i agafa el transport públic!

3. La secció dels congelats

Menjar congelat. Foto: Pixabay


A més d'estar climatitzades, els supermercats solen tenir una secció per als productes refrigerats i congelats, un autèntic oasi de frescor enmig del desert.

4. L'Església

L'església de Sant Pere de Rubí Foto: Marta Casas


Quan l'onada de calor era més intensa, a mitjan juliol, l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, va anunciar que els soterranis de la Catedral i les esglésies del Mercadal i de Sant Narcís s'incorporarien a la xarxa de refugis climàtics de la ciutat. A Rubí no tenim catedral, però l'església de Sant Pere pot ser un refugi climàtic fantàstic a les hores de menys afluència de devots. I de passada, podeu aprofitar contemplar les nombroses imatges repartides per les naus laterals i el transsepte.

P.D. L'Eslgésia només obre quan hi ha ofici, i mitja hora abans per a les confessions, els dies laborables a les 9h del matí, els dissabtes a les 9h i a les 19.30h i els diumenges a les 10h i les 12h. Si decidíssiu entrar a la parròquia per refrescar-vos, respecteu la missa!

Quin és el teu espai preferit per no passar calor?
 

 

Arxivat a:
Imperdibles, Societat
Participació