Obert el procés participatiu del POUM de Rubí

És el primer de diversos espais oberts a la participació ciutadana que preveu el Programa de Participació del POUM

L'oficina del POUM, oberta al públic
L'oficina del POUM, oberta al públic | Marta Casas
Nació
17 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 18:36h
L'Ajuntament de Rubí ha implementat el procés participatiu del POUM, el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, que vol convidar la ciutadania a reflexionar sobre el model de ciutat pel qual s'ha d'apostar i posar al dia el planejament urbanístic municipal actual, que data de 1981. Aquest nou planejament fixarà com serà el desenvolupament urbanístic de la ciutat en els pròxims anys, i per això és necessari que hi participi el conjunt del municipi: ciutadania, entitats, sectors econòmics i socials, representants polítics...

El Programa de Participació Ciutadana del POUM, aprovat al ple municipal del mes d'agost, estableix tres mecanismes de participació: la comissió de seguiment del POUM, format per representants de tots els grups polítics municipals; el Consell Consultiu del POUM, integrat per associacions, representants d'entitats, professionals de reconegut prestigi en diversos àmbits..., i els espais de participació oberts a la ciutadania, amb l'objectiu d'informar del procés participatiu i que s'aniran programant al llarg del procés de redacció.

Així, un dels primers espais oberts a la ciutadania és un qüestionari individualque es pot fer en línia fins al dia 22 de desembre. La ciutadania ja va mostrar un gran interès en participar quan l'Ajuntament va obrir la consulta pública prèvia a l'elaboració del Consell Consultiu del POUM.

En funció de les diverses fases de redacció del POUM s'han plantejat diversos espais de participació: recorreguts participatius temàtics, amb espais de posada en comú i deliberació, una sessió informativa de presentació de la proposta d'Avanç un cop estigui redactada, prèvia a la fase d'informació pública; presentació dels resultats del procés participatiu abans de l'aprovació inicial, un canal telemàtic per presentar al·legacions, qüestionaris individuals, processos participatius a la web Participa Rubí o una altra d'específica del POUM i webs d'informació amb espai per a enviar suggeriments.

"Volem un procés participat i consensuat, perquè el POUM ens permetrà construir una ciutat saludable, serà una eina per afrontar el problema de l'habitatge i per potenciar l'activitat econòmica, entre d'altres", ha dit l'alcaldessa, Ana María Martínez, que també ha destacat la importància de recollir "diverses mirades": la de la sostenibilitat, de gènere, de la seguretat...

Per altra banda, ja està oberta al públic la nova oficina del POUM, ubicada al carrer del Doctor Robert, 45, que centralitzarà tota la feina de redacció del document de planejament i servirà com a aparador dels grans projectes urbanístics de la ciutat.