Rubí redueix en mitja tona els residus generats durant la Setmana Europea de la Prevenció

Alumnes de vuit escoles de Primària reciclen 11.188 aparells electrònics

Rubí estalvia mitja tona de residus durant la Setmana Europea de la Prevenció
Rubí estalvia mitja tona de residus durant la Setmana Europea de la Prevenció | Localpres
Nació
28 de novembre del 2023
Actualitzat a la 13:57h
Rubí ha aconseguit reduir en mitja tona les deixalles que haurien acabat als contenidors durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que s'ha celebrat a la ciutat entre el 18 i el 25 de novembre amb diverses activitats.

Segons les dades de l'Ajuntament, la Gran Acció de dissabte, amb els diversos tallers i el mercat Refira't han ajudat a prevenir prop de 370 quilos de residus, mentre que el Dimecres Manetes al Carrer han aconseguit reparar una quinzena d'aparells, estalviant uns 27 quilos de residus.

A La Trocalleria es mou hi ha hagut 150 intercanvis de productes - roba, parament de la llar i alguns electrodomèstics, principalment, que han ajudat a prevenir 120 quilos de residus.

Tot i que els tallers han tingut una bona acollida, l'Ecotaller de reparació de patinets elèctrics i la visita al Centre de Tractament de Residus es van anul·lar per manca d'inscripcions, però l'Ajuntament té la voluntat de programar-los novament.
 

11.188 aparells reciclats durant la Cursa Electrònica

En les setmanes prèvies a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, vuit escoles de Rubí van participar a la Cursa Escolar Contra els Residus Electrònics, impulsada per SETEM, i que en total ha aconseguit reciclar 11.188 articles elèctrics i electrònics.

En la primera edició hi han participat el Regina Carmeli, Escola Montserrat, Col·legi Maristes Rubí, Escola del Bosc, Institut Escola Teresa Altet, Escola Torre de la Llebre, l'Escola Ramon Llull i l'Escola Schola, que ha estat la guanyadora amb 2.595 punts. El premi  és una excursió al parc d’aventures Bosc Vertical de Mataró.

Durant quatre setmanes, les escoles havien de fer activitats i accions enfocades a la prevenció dels residus, com mercats d'intercanvi, tallers de reparació o campanyes divulgatives creades per ells mateixos per comunicar el seu projecte al seu entorn.