1 de 10
Unió Europa

La UAB, primera universitat de l'Estat en captació de fons europeus

Durant els darrers tres anys, el complex vallesà ha rebut més de 62 milions d'euros per a finançar projectes de recerca i innovació

Universitat Autònoma de Barcelona | Roger Navarro
per Nació, Bellaterra, Cerdanyola, Catalunya | 16 de gener de 2024 a les 16:14 |
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha obtingut més de 62 milions d'euros de finançament per a un centenar de projectes de recerca i innovació durant els tres primers anys del programa "Horitzó Europa". Un instrument de la Unió Europea que busca enfortir les bases científiques i tecnològiques de tots els estats membres i fomentar-ne la competitivitat per al període 2021-2027.

Aquestes dades en subvencions, comporten que el complex vallesà se situï com la primera universitat de l'Estat espanyol en captació de fons europeus. Tot plegat, incrementant també en un 47% les aportacions de l'anterior trienni. 


Les xifres en qüestió corresponen a projectes signats fins al mes de desembre de 2023 i provenen del tauler d’informació sobre projectes de recerca de la Comunitat Europea (Horizon Dashboard). Una inversió que suposa el 2 % del total obtingut per les institucions i entitats espanyoles en el primer trienni del programa europeu situant la UAB com la quarta institució d’Espanya; tan sols per darrere del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), l’EIT KC Urban Mobility i la Fundación Tecnalia Research & Innovation. Respecte alS centres universitaris, l’import obtingut suposa el 9,2 % del total de les universitats espanyoles i un 25% del total dels centres universitaris de Catalunya.

"La UAB referma amb aquestes dades el seu paper com un dels principals agents del sistema de recerca i coneixement, tant a Catalunya com a Espanya, i com un potent pol d’atracció de talent internacional", exposen des del campus de Bellaterra reivindicant la seva tasca amb prop de 4.000 professors i investigadors i més de 40.000 estudiants.


 

Participació