La PAH exigeix als partits que incloguin mesures pel dret a l'habitatge als seus programes electorals

Sota el lema "La PAH entra en campanya", la Plataforma ha presentat les seves exigències per les eleccions generals

Membres de la PAH de Rubí
Membres de la PAH de Rubí | RUBITV
Redacció
10 d'abril del 2019
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Rubí ha comunicat aquest matí les exigències que presenten als partits polítics de cara a les eleccions generals del 28 d'abril.

Sota el lema "la PAH entra en campanya", han elaborat un pla de xoc amb mesures urgents a favor del dret a l'habitatge perquè els partits les incloguin als seus programes electorals. Les tres exigències de la Plataforma són que es posi punt final als desnonaments sense alternativa habitacional, la creació d'un parc públic d'habitatges socials i aplicar mesures per evitar més emergències habitacionals.

Per fer front a aquestes qüestions, la PAH demana la nacionalització de Bankia, així com totes les entitats que van ser rescatades, perquè la ciutadania pugui tenir accés als seus habitatges. També reclamen que els pisos de la SAREB passin a ser part del parc públic d'habitatges socials i que els fons voltor assumeixin uns impostos especials pels habitatges buits. A més, la Plataforma demana amb urgència que s'allargui la moratòria de desnonaments prevista pel 2020.

Montse Maimó i Ana Maria Pérez, membres de la PAH Rubí, han insistit en què "és qüestió de voluntat i altura política canviar les regles del joc", i han explicat que tenen previstes noves accions locals per convèncer els partits: "avisem que aquells que no es comprometin a fer realitat el dret a l'habitatge digne, estable i assequible ens tindran davant, denunciant i senyalitzant".