En Comú Podem defensa unes polítiques públiques que millorin els drets de la ciutadania

L'acte ha servit per presentar els eixos principals del programa electoral per a les eleccions generals del 28-A

Aina Vidal, número 2 de la candidatura d’En Comú Podem de Barcelona
Aina Vidal, número 2 de la candidatura d’En Comú Podem de Barcelona | RUBITV
17 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:06h


Aquest dimarts a la tarda Rubí ha acollit el míting d'En Comú Podem en què han presentat els eixos principals del programa electoral de la formació de cara a les eleccions generals del pròxim 28 d'abril. L'acte, que tingut lloc a la Plaça Catalunya, ha comptat amb la presència d'unes 50 persones i amb les intervencions de l'Aina Vidal, Joan Mena i Alicia Ramos, integrants de la candidatura dels comuns per la circumscripció de Barcelona.

Al llarg de les seves intervencions, els comuns han assegurat que la seva formació és la que treballarà per aconseguir unes polítiques públiques que permetin millorar els drets de la ciutadania, unes polítiques que han estat devastades pel govern del PP i, actualment, també del PSOE. 

En aquest sentit, Aina Vidal ha explicat que fer fora Marino Rajoy i el PP del govern "ha estat una oportunitat perduda" perquè la situació d'Espanya i Catalunya segueix igual amb el govern de Pedro Sánchez, i ha assegurat que "l'única garantia perquè puguem avançar com a país, que puguem tirar endavant i que puguem fer fora l'herència de Mariano Rajoy es diu En Comú Podem".

Per la seva banda, Joan Mena ha fet una crida a ERC a què "s'alliberi del PDeCAT, de les decisions que pren el Carles Puigdemont i li preguntem si volen tornar a rebentar la via del diàleg amb l'estat". Però per Mena la preocupació més gran de cara a les eleccions generals és el possible pacte entre PSOE i Ciutadans, ja que suposaria el final del diàleg amb Catalunya i un retrocés en molts aspectes: "Us imagineu un govern amb Albert Rivera de vicepresident econòmic que decideixi els contractes laborals dels treballadors i les treballadores? Us imagineu un govern amb Inés Arrimades com la ministra d'Igualtat parlant del feminisme liberal que ni és feminista ni és res?".

Els tres interventors comuns han parlat de defensar un model d'immersió lingüística a les escoles públiques catalanes, d'unes pensions dignes, d'un país ecologista i "radicalment" feminista. També han fet referència a un mercat laboral amb drets i d'uns llocs de treball dignes i, sobretot, d'un país sobirà "on tinguem la capacitat de decidir quina relació volem mantenir amb la resta de l'estat". 

Finalment, Mena ha recordat que En Comú Podem "no és només la força del 99%, és la força del 8 de març, és la força 15M, és la força de la marea pensionista, és la força de les lluites en defensa de la sanitat i l'educació pública" i ha assegurat que "aquesta és la força que ha d'arrasar a les properes eleccions generals a Catalunya i al conjunt de l'estat".