eleccions municipals 2019

Junts per Rubí vol canviar la gestió del manteniment de la ciutat

La formació està convençuda que aquest canvi reforçarà el civisme a la ciutat

per RubiTV.cat, 18 d'abril de 2019 a les 11:00 |
Jaume Buscallà i Laura Vert, de Junts per Rubí | RUBITV
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un dels eixos principals del programa electoral de Junts per Rubí (JxR) de cara a les eleccions municipals és el manteniment de la ciutat. La formació considera que cal un canvi en la gestió d'aquesta àrea, reforçant, principalment, la idea que la brigada ha de tenir un full de ruta clar i organitzat, gairebé en la seva totalitat, del manteniment de la ciutat. 

Per Jaume Buscallà, alcaldable de JxR, la gestió actual del manteniment de la ciutat "no funciona" i assegura que "la brigada en moltes ocasions canvia el seu full de ruta, de vegades el mateix dia, per cobrir una determinada necessitat que han demanat determinats veïns i que es converteix en una exigència política per satisfer una determinada agenda". En aquest sentit, també ha criticat que en moltes ocasions la brigada municipal s'ha dedicat exclusivament a fer obres, en comptes de manteniment: "Si un Ajuntament fa un pla de voreres, per exemple, ha de tenir empreses que de debò construeixin, si no l'agenda de la brigada canvia constantment i passen coses com que hi ha places i espais urbans que no estan mantinguts com cal". 


A més, JxR considera que la nova gestió del manteniment de la ciutat també implica apostar per la figura de l'agent cívic, instaurant-la permanentment a la ciutat i que faci una dobla funció. Per una banda, que constatin i prenguin nota de les necessitats del manteniment de la ciutat, i per l'altra, que informin i estiguin a prop del ciutadà.

Jaume Buscallà assegura que totes aquestes accions reforçaran el civisme a la ciutat: "estem convençuts que gran part de l'actitud cívica de la ciutadania té molt a veure amb què la ciutat faci goig. Si la gent té una ciutat maca, neta, polida i ben endreçada, la tractarà millor i tots entendrem que és una responsabilitat comuna, liderada sempre des de l'Ajuntament".

 

 

Participació