Sant Jordi 2019

Rafel Nadal i Oriol Junqueras, els autors més venuts de Sant Jordi

L'exdirector d'"El Periódico", en ficció, i el líder d'ERC, amb un recull de contes escrits a la presó, han liderat les vendes en llengua catalana

per Redacció, 23 d'abril de 2019 a les 21:01 |
Sant Jordi a Barcelona | Albert Alemany
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El fill de l'italià, de Rafel Nadal, del novel·lista i periodista -va ser director d'El Periódico- Rafel Nadal, i Contes des de la presó, del líder d'ERC i pres polític, Oriol Junqueras. Aquests han estat els llibres més venuts en llengua catalana, en les categories de ficció i de no ficció, respectivament, aquesta diada de Sant Jordi, segons dades que ha fet públiques el Gremi de Llibreters de Catalunya.

Digues un desig, de Jordi Cabré, ha estat el segon llibre més llegit de ficció en català, i en la segona posició en no ficció hi ha un altre pres polític amb un llibre escrit des de la presó: Tres dies a la presó, un diàleg sense murs, de Jordi Cuixart i Gemma Nierga.En la tercera posició, El fibló, de Sílvia Soler, en la ficció, i Cuina mare, del xef Joan Roca, en no ficció.

Pel que fa al castellà, el més venut en la categoria de ficció ha estat un clàssic dels darrers Sant Jordis: Albert Espinosa, amb Lo mejor de ir es volver, seguit de Los asquerosos, de Santiago Lorenzo, i de Todo lo que sucedió, de Javier Castillo.


En no ficció en castellà, el més venut també està íntimament relacionat amb el procés català: Y ahí lo dejo, crónica de un proceso, de l'advocat Gonzalo Boye, un dels lletrats de Carles Puigdemont. El segon més venut ha estat El director, de l'exdirector d'El Mundo David Jiménez, i A mi no me callan, un recull de monòlegs i altres textos del desaparegut Pepe Rubianes


Optimisme al sector

Abans de l'inici d'aquesta diada de Sant Jordi, el Gremi de Llibreters esperava augmentar la facturació de la jornada fins a un 2% respecte als 22 milions d'euros del 2018, i que se seguís la mateixa tendència de recuperació dels darrers anys. En aquest sentit, la presidenta del gremi, Maria Carme Ferrer, confiava que la jornada "contribueixi a consolidar la recuperació del sector". 

Així mateix, els llibreters havien previst que, també com els darrers anys, continuarà la tendència a no concentrar totes les vendes de Sant Jordi el dia 23, sinó que hi hauria vendes importants "tant abans com després del Dia del Llibre", tant per la proximitat de diverses fires literàries com per les notícies contínues sobre llibres i llibreries als mitjans.

 
El rànquing dels més venuts
Ficció en català

1. El fill de l'italià. Rafel Nadal

2. Digues un desig. Jordi Cabré

3. El fibló. Sílvia Soler (Columna)

4. Entre el cel i la terra. Gerard Quintana (Columna)

5. A l'amic escocès. Maria Barbal (Columna)

No ficció català


1. Contes des de la presó. Oriol Junqueras

2. Tres dies a la presó, un diàleg sense murs. Jordi Cuixart i Gemma Nierga

3. Cuina mare. Joan Roca 

4. Esperança i llibertat. Raül Romeva (Ara Llibres)

5. Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures. Sergi Sol (Ara Llibres)


Ficció castellà

1. Lo mejor de ir es volver. Albert Espinosa (Grijalbo)

2. Los asquerosos. Santiago Lorenzo (Blackie Books)

3. Todo lo que sucedió. Javier Castillo (Suma de Letras)

4. Yo, Julia. Santiago Posteguillo (Planeta)

5. Toda la verdad de mis mentiras. Elisabet Benavent (Suma de Letras) 


No ficció castellà

1. Y ahí lo dejo, crónica de un proceso. Gonzalo Boye (Roca)

2. El director. David Jiménez (Libros del KO)

3. A mí no me callan. Pepe Rubianes (Al revés)

4. El Crash. La tercera fase. Santiago Niño-Becerra (Roca)

5. Cómo hacer que te pasen cosas buenas. Marián Rojas (Espasa Libros)


 

 

Participació