1 de 10
equipaments

La Llar residència Ca n’Alzamora celebra el seu 10è aniversari

L'equipament s'ampliarà en dotze places gràcies a un conveni signat amb la Generalitat

La llar residència de Ca n'Alzamora celebra 10 anys de vida | Lali Puig (Ajuntament de Rubí)
per RubiTV.cat, 24 de desembre de 2018 a les 20:25 |
La Llar residència Ca n’Alzamora ha celebrat aquest diumenge el seu 10è aniversari, i ho ha fet amb una gran festa que s'ha celebrat a l'Espai 14/13, i a la qual han assistit les famílies i el personal de l'equipament, acompanyats de l'alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora de Serveis a les Persones, Marta García.

La Llar residència és un recurs municipal adreçat a persones rubinenques majors d’edat amb diversitat intel·lectual que necessiten una llar però que no poden viure en una de pròpia pel seu grau de discapacitat o bé perquè no disposen de les condicions sociofamiliars i assistencials adequades.


L’equipament, pensat per facilitar la màxima autonomia personal a aquests veïns i veïnes, es va inaugurar ara fa deu anys al carrer Doctor Ferran i, durant tot aquest temps, ha estat gestionat pel Consorci Sanitari de Terrassa.

L’alcaldessa, que va viure el naixement d’aquest recurs com a regidora de Serveis a les Persones, ha parlat soobre aquests deu anys: “Vam impulsar l’obertura de la Llar residència donant resposta a un compromís que teníem amb les persones amb diversitat intel·lectual. Després de tot aquest temps, comprovem amb emoció el paper tan important que ha jugat a la vida d’aquests rubinencs i rubinenques. El caliu, el bon ambient que s’hi respira és fantàstic”, ha manifestat Martínez.


Durant l'acte de celebració, els assistents han rememorat a través d'un vídeo les experiències compartides al llarg d'aquests deu anys, les nombroses sortides realitzades, la participació conjunta dels seus usuaris en esdeveniments com la rua de Carnaval o les Gitanes al Carrer...

I és que, a banda de ser un recurs residencial, la Llar residència és també un espai de socialització on es promouen les activitats socials, lúdiques i culturals.

En el marc de la festa, l’alcaldessa ha lliurat a la directora de l’equipament, Carme Civit, una placa commemorativa d’aquest 10è aniversari.

Martínez també ha aprofitat l’ocasió per informar les famílies de la propera ampliació de les places de la Llar residència, que passaran a ser-ne una dotzena gràcies a la recent signatura d’un nou conveni amb la Generalitat de Catalunya.

 

Participació