Nova manifestació en contra l'arribada dels MENA a la ciutat

Consideren que els menors estaran “reclutats” en aquest allotjament i reclama altres mesures per “integrar-los” al municipi

Manifestació Plataforma Stop Centre de Menors Rubí
Manifestació Plataforma Stop Centre de Menors Rubí | Sergio Cerdán
Redacció
21 de maig del 2019
Actualitzat a les 10:38h
Aquest dilluns al vespre veïns i veïnes de Rubí s'han tornat a manifestar per rebutjar l'arribada dels menors estrangers no acompanyats (MENA) a l'antic Hotel Terranova, de Can Rosés. La mobilització, sota el lema "Així no es fa", ha començat davant d'aquest espai i ha recorregut els carrers de la ciutat fins a la plaça Doctor Guardiet.

Mobilitzats per la Plataforma Stop Centre de Menors Rubí, els participants han rebutjat amb crits i xiulets el projecte de la Generalitat perquè consideren que els MENA estaran "reclutats" a l'hotel i reclamen altres mesures perquè aquests joves es puguin "integrar" al municipi.

Durant el recorregut s'han pogut sentir nombrosos missatges com "DGAIA dimissió", "Aquí hi ha negoci" o "No som racistes, volem solucions", entre de molts altres. I és que la plataforma contrària a l'obertura del centre de MENA sosté que el seu rebuig no es basa en motius xenòfobs, sinó en una qüestió estructural: "Tant seria que aquests 80 adolescents i joves vinguessin de l'Àfrica Subsahariana com de Lleida o de Sevilla". Així ho han explicat membres de la plataforma al punt final de la protesta, on han llegit un manifest en què asseguren que el barri de Can Rosés, "amb habitatges unifamiliars, adjacents a un polígon industrial, amb una baixa densitat demogràfica i sense serveis propers", no és l'adient per instal·lar un centre com aquest i "va en contra de tota lògica socioeducativa".

En el manifest també expressen la preocupació perquè la falta d'integració al municipi pugui derivar en un augment de la inseguretat: "Experiències prèvies en altres municipis il·lustren problemàtiques que en aquest cas es veurien matemàticament amplificades donada la baixa densitat demogràfica de la zona i l'elevadíssim nombre de residents que es vol imposar". 

També han acusat l'administració de manca de sensibilitat tractant-se de persones, menors d'edat i sense recursos i han reivindicat que, per sobre dels veïns i veïnes, els principals afectats són "aquests adolescents desemparats que són assenyalats, arraconats i amuntegats en l'engany, les promeses i les mentides".

La plataforma ha anunciat que mantindrà la protesta cada vespre fins que la DGAIA faci marxa enrere en la intenció d'ubicar els 90 MENA a l'antic Hotel Terrranova.