eleccions municipals 2019

Quines han estat les reaccions dels partits després de conèixer els resultats?

PSC ha revalidat l'alcaldia de la ciutat en una nit electoral de resultats imprevisible

per Sergio Cerdán / Carla Serra, 27 de maig de 2019 a les 03:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Aquest diumenge s'han celebrat les eleccions municipals a Rubí. El Partit Socialista (PSC) ha resultat ser el guanyador seguit d'Esquerra Republicana (ERC), En Comú Podem (ECP), Ciutadans (Cs), Veïns per Rubí (VR) i l'Alternativa d'Unitat Popular (AUP). 


D'altra banda, el Partit Popular (PP) i Junts per Rubí (JxR) han quedat fora del plenari, i Rubí Republicana - Primàries Catalunya (RR-PC) i Vox no han aconseguit entrar.

Ana Maria Martínez, del PSC, s’ha mostrat molt eufòrica pel resultat en aquestes eleccions: "Estem molt contents i agraïts a tota la gent que ha dit avui que Rubí és socialista i ens ha donat la força per treballar per la ciutat". També ha afegit que "un resultat com el que hem obtingut té molt valor per nosaltres. Tot hi que hi ha hagut menys participació que a les eleccions generals hem tingut gairebé els mateixos vots". Finalment, responent als futurs pactes ha dit que "no ens hem plantejat encara la governabilitat, però amb 10 regidors podem governar la ciutat".

 
La segona força ha estat ERC que malgrat pujar dos regidors i sumar 3.000 vots més que en les passades eleccions municipals, ha mostrat la seva decepció: "Nosaltres com a Esquerra Republicana pensem que per sobre de l'interès de partit, hi ha l'interès de país i, concretament a Rubí, l'interès de ciutat", així ho ha explicat Xavier Corbera. També ha dit que "els resultats a nivell de partit han estat extraordinaris però insuficients per culminar el canvi que creiem que necessita la ciutat. Ens tocarà tornar a ser el primer partit de l’oposició i treballar incansablement per la ciutat i culminar d’aquí a quatre anys el canvi. Som gent de paraula i no pactarem amb el PSC". 
 
Per la seva banda, Ànnia Garcia, d'ECP, la tercera força a la ciutat, ha explicat que "era un espai polític nou i estem satisfets però evidentment no és el resultat que esperàvem. Continuem pensant que la ciutat necessita un canvi de lideratge i ara ens toca fer una anàlisi dels resultats". Pel que fa als possibles pactes ha dit que "no som nosaltres qui ha de fer cap plantejament de govern però evidentment parlarem amb tothom".

Ciutadans també ha admès que no eren els resultats que esperaven. De totes maneres, Roberto Martín ha afirmat que "tenim molt clar que serem un partit útil i estarem al peu del canó per representar els ciutadans al ple municipal". També ha avançat que "serem un partit amb la mà oberta a tothom qui tingui un projecte de ciutat. És innegable l’excel·lent resultat del Partit Socialista, però això no és suficient per aprovar pressupostos o plans diversos. Ha de comptar  amb la resta de forces polítiques". 

"Hem d'estar contentes perquè hem pujat en vots i hem estat a punt d'aconseguir el segon regidor", ha dit Toni Garcia de VR. També ha expressat la seva sorpresa per la pujada de vots pel partit socialista: "Aquests 4 anys han sigut molt durs per la ciutat, per la plantilla municipal, i costa d'entendre aquest resultat". Això i tot, ha felicitat a l'Ana María Martínez, número 1 de la candidatura, i ha assegurat que "nosaltres treballarem per millorar la ciutat des de la nostra posició com sempre hem fet". 
 
Finalment, davant dels inesperats resultats de l'AUP, Albert Giménez ha explicat que "creiem que el vot s’ha polaritzat. L’anomenat vot útil ens ha perjudicat i creiem que part del nostre vot ha anat a parar a Esquerra Republicana. Malgrat això, aquest anomenat vot útil no ha servit per trencar la majoria del Partit Socialista, fins i tot han sortit reforçats. Ara veurem les conseqüències d’aquest vot en els quatre anys vinents". iménez ha lamentat que amb aquests resultats "el canvi a la ciutat no es produirà".

 

Participació