Les persones usuàries d'FGC podran fer seguiment dels trens i la seva ocupació en temps real

Les dades que proporciona Geotren es poden consultar des de l'aplicació per a mòbils d'FGC o la pàgina web

L'aplicació d'FGC incorpora el sistema Geotren
L'aplicació d'FGC incorpora el sistema Geotren | Europapress
Redacció
29 de maig del 2019
Actualitzat el 30 de maig a les 15:29h
Els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha dut a terme una iniciativa que permet que les persones usuàries puguin geolocalitzar les unitats de tren en temps real: Geotren. Mitjançant aquest sistema les persones que viatgin amb Ferrocarrils podran conèixer en cada moment en quin punt del seu recorregut es troba un tren, el seu destí, les properes parades i el seu acompliment horari.
 
A més d’aquesta informació, el nou sistema tecnològic dóna també la dada del grau d’ocupació de les unitats de tren en cada moment. D’aquesta manera, es pot conèixer quanta gent hi ha en cada cotxe dels trens d’FGC i per tant es pot escollir quin cotxe de la unitat de tren és el més apropiat per a viatjar. 
 
Les dades que proporciona Geotren es poden consultar des del web Geotren i des de l’aplicació per a mòbils d’FGC, tant per iOS com per Android. Quan s’hi accedeix, Geotren mostra la xarxa de tren de Ferrocarrils i tots els trens que en aquell moment estan circulant, identificats amb una icona d’un tren. Les persones usuàries només han de clicar sobre aquesta icona i s’obrirà una finestra amb la informació de la circulació, on es podrà seleccionar veure les properes parades del recorregut del tren o veure el grau d’ocupació: si la icona de persones és vermella, el grau d’ocupació del tren és intens, el groc indica una ocupació alta i el verd fluida.
 
És possible que, en alguns dispositius, per poder veure aquesta nova funcionalitat s’hagi d’actualitzar l’app d’FGC instal·lada i descarregar-se l’última versió de l’aplicació.