La ciutadania rubinenca dona la benvinguda als infants sahrauís

Els nens i nenes conviuran amb cinc famílies acollidores, en el marc del projecte "Vacances en pau" que impulsa l’entitat Rubí Solidari

 Els infants sahrauís i els representants del Consell dels Infants i Adolescents
Els infants sahrauís i els representants del Consell dels Infants i Adolescents | Localpres
Redacció
08 de juliol del 2019
Aquest divendres la ciutadania rubinenca, juntament amb membres de l'Ajuntament de Rubí i del Consell dels Infants i Adolescents, ha fet una festa de benvinguda als cinc infants sahrauís que passaran les vacances d'estiu amb famílies acollidores rubinenques en el marc del projecte Vacances en pau: la Sidi, el Brahim, la Maimuna, l’Alia i la Dagna. Es tracta d’una iniciativa organitzada per la Delegació del Front Polisario a Catalunya, que a la ciutat vehicula l’entitat Rubí Solidari, en col·laboració amb l’Associació d’Amics amb el Poble Sahrauí i el consistori rubinenc.

Els infants són víctimes directes d’un conflicte que va començar l’any 1975  i que encara perdura. Els nens i nenes són els més afectats per les difícils condicions de vida dels campaments de refugiats. No tenen cobertes necessitats bàsiques com l’alimentació, l’accés a l’aigua potable i l’atenció sanitària.

Les famílies acollidores es fan càrrec durant dos mesos d’aquests infants, als quals els ofereixen la possibilitat de sortir de la seva rutina, participar en diferents activitats lúdiques i culturals, fer-se revisions mèdiques, millorar la seva dieta, evitar les altes temperatures del desert durant aquest període de temps i aprendre la llengua castellana.

Durant la festa que s'ha celebrat a la plaça Pearson els assistents han pogut fer-se tatuatges de henna, estampar samarretes i veure una exposició fotogràfica i un documental sobre la realitat sahrauí. L’esdeveniment s’ha tancat amb un sopar popular a base de cuscús i el concert del grup Mocasines.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha agraït la tasca que realitza Rubí Solidari i la importància d'impulsar un projecte com el de Vacances en pau, ja que "manté viu aquest agermanament amb el Sàhara i possibilita que els nens i nenes que vénen a la nostra ciutat passin un estiu diferent".