Èxit rotund de les festes del carrer Sant Jaume

El tema escollit per aquest 2019 ha estat "Muertitos per la festa", dedicat al "Día de muertos" mexicà

La festa mexicana del Dia dels Morts ha estat la temàtica de les festes del Carrer Sant Jaume d'enguany
La festa mexicana del Dia dels Morts ha estat la temàtica de les festes del Carrer Sant Jaume d'enguany | Cedida
Carla Serra / Marta Casas
29 de juliol del 2019
Actualitzat a la 13:21h


Durant quatre dies, el carrer Sant Jaume de Rubí, un dels més antics de la ciutat, es transforma en una festa, amb tot d'activitats per a tots els públics, i que giren entorn a una temàtica. Enguany, el tema escollit va ser Muertitos per la festa, i tot el carrer es va engalanar amb decordació dedicada al Día de muertos mexicà.

Així, dijous a la tarda hi va haver activitats per a la canalla - una xocolatada i una bona remullada amb el Bòjum - i a la nit, una cantada d'havaneres a càrrec del grup Arjau. També es va inaugurar l'exposició Raska Yus, que deu el seu nom a la mítica cançó de Bonet San Pedro que explica la història d'un home que desenterra la seva estimada.

Divendres a la tarda hi va tornar a haver activitats per als més petits, i al vespre els veïns i veïnes del carrer van celebrar el tradicional sopar de germanor a la fresca, tot i que una mica passat per aigua. 

Dissabte, la pluja va obligar a suspendre el mercat de la rampoina, però a la tarda i al vespre es van poder fer tant els tallers de ganxet i màscares, la botifarrada popular i el concert dels morts més festius de la ciutat, els Killing Hits.

Finalment, diumenge es va fer un vermut musical amb Alba Luz Quartet, a la tarda la Cobla Contemporània va deleitar el públic amb les seves originals sardanes, i al vespre es va projectar la pel·lícula Coco.

De fet, tal com va explicar el nou president de l'Associació d'Amics del Carrer Sant Jaume, Roger Monterde, aquesta pel·lícula va ser el detonant per decorar el carrer amb la temàtica del Día de Muertos, una decoració que ha agradat molt. El president, així com tots els veïns i veïnes, ja esperen que arribin les festes de l'any que ve, ja que s'arribarà a la màgica xifra de 175 anys.