Desactivada l'alerta per risc de pluges malgrat que encara es poden produir ruixats intensos

L'episodi de pluges d'aquesta matinada ha estat menys intens del previst

Llamps aquesta matinada a Manlleu, a Osona
Llamps aquesta matinada a Manlleu, a Osona | Carme Molist
NacióDigital
10 de setembre del 2019
Actualitzat a les 14:22h
Protecció Civil ha desactivat l'alerta del pla Inuncat per pluges intenses tot i que encara es poden produir xàfecs localment intensos, sobretot al litoral i al prelitoral. El pitjor, però, ja ha passat i el pla es queda en estat de prealerta. L'episodi de tempestes d'aquesta matinada ha estat menys intens del previst i no s'han registrat incidències. 

Les pluges més intenses, acompanyades de tempesta elèctrica, han caigut sobre el mar, de forma paral·lela a la costa. No s'han recollit grans quantitats de pluja a excepció d'algunes zones del litoral de Barcelona. Al llarg de tota la matinada i el matí no s'han registrat incidències ni trucades rellevants al telèfon 112.

Alguns dels registres més destacats han estat els 24,4 litres per metre quadrat en 30 minuts al Port de Barcelona i els 20,9 a Lladurs (Solsonès). S'han acumulat 47 litres a Barcelona-Font del Gat; 42 a Canet de Mar; 39,8 al Raval, i 36 a Arenys de Mar. A més hi ha hagut molta activitat elèctrica de matinada amb 11.968 llamps de núvol a terra.

La pluja no ha ocasionat incidències en el transport públic ni tampoc a la xarxa viària, però hi ha hagut afectacions en el subministrament elèctric que han afectat 5.209 abonats a Sant Boi de Llobregat, 636 a Sant Pere Pescador i 839 a Tordera. Les incidències es mantenen sense previsió de restabliment, però en la majoria de casos s’han reduït el nombre d’abonats afectats (a Sant Boi n’hi ha 646, 839 a Tordera i 94 a Sant Pere Pescador).

Pel que fa a l’estat de la mar, durant aquest dimarts es poden donar onades de més de 2,5 metres (maregassa) amb fort vent de gregal a tot el litoral català, i especialment a les comarques del Baix Llobregat i Barcelonès de cara al vespre i nit.

El fenomen s’intensificarà dimecres sobretot des de la comarca del Barcelonès fins a l’extrem sud. El fort onatge quedarà restringit al vespre a Tarragona i les Terres de l’Ebre.
 

Mapa de risc de pluja Foto: Meteocat