Emotiu homenatge a les víctimes de la Rierada del 1962

L’acte ha tingut lloc a la placeta del Vint-i-cinc de Setembre, el barri que es va construir després de la tragèdia per acollir les persones damnificades

L'ofrena floral a les víctimes de la Rierada del 1962
L'ofrena floral a les víctimes de la Rierada del 1962 | Localpres
Marta Casas i Carla Serra
26 de setembre del 2019
Actualitzat a les 12:45h


Rubí ha commemorat aquest dimecres el 57è aniversari de la rierada del 1962 en un acte al Vint-i-cinc de Setembre, barri que va ser batejat amb la data d’aquell fatídic succés. L'Ajuntament, partits polítics i diverses entitats de la ciutat han fet una ofrena floral en record de les prop de 600 persones que van perdre la vida aquella amarga nit. 

Ara fa 57 anys, Rubí va viure una nit tràgica. El violent desbordament de la riera va posar fi a la vida de centenars de persones i va provocar incomptables pèrdues materials. En aquells moments tan difícils, la solidaritat i la fortalesa dels rubinencs i rubinenques van impulsar el municipi cap a la seva recuperació. 

Durant l'acte ha intervingut Miquel Raso Serrano, president del Consell Consultiu de la Gent Gran de Rubí, que va viure la rierada del 1962 en primera persona, i l'alcaldessa Ana María Martínez. A més, també ha comptat amb la interpretació musical del professor de l’Escola Municipal de Música Pere Burés de Rubí, Jordi Roca. L’homenatge ha finalitzat amb el toc a sometent, que la nit del 25 de setembre de 1962 va sonar per fer una crida a la ciutadania i avisar-los del que estava succeint. 

Els grups de la ciutat que han participat en l'ofrena floral, a banda de diversos rubinencs i rubinenques a títol personal, han estat el consistori, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), En Comú Podem Rubí (ECP), el GAER, l’AV Les Torres – Rubí 2000, l’Aula d’Extensió Universitària, la Casa de Andalucía, l’AV Vint-i-cinc de Setembre, l’AV Zona Norte, el Club Joventut 25 de Setembre, Supporters 1968.