1 de 10
aniversari 1-o

Rubí ja té una plaça U d'Octubre

L'acte organitzat per la Comissió U d'Octubre ha rebatejat així la plaça de l'Estació

La plaça de l'Estació s'ha rebatejat amb el nom de Plaça U d'Octubre | Carla Serra
per Marta Casas / Carla Serra, 1 d'octubre de 2019 a les 22:00 |
L'acte organitzat per la Comissió U d'Octubre - formada per Òmnium i l'ANC, el CDR; i ERC, l'AUP, Junts per Rubí i Rubí Republicana-Primàries Rubí - ha batejat de manera simbòlica la plaça de l'Estació de Rubí amb el nom "Plaça U d'Octubre".

Centenars de persones s'han reunit el dia de l'aniversari de l'1 d'octubre en un acte que ha volgut ser tan commemoratiu com reivindicatiu, i que ha tingut records per tots els presos polítics i els exiliats.


L'acte s'ha iniciat amb la marxa de torxes que es va haver de suspendre per la preDiada, que ha recorregut el carrer Sant Cugat i l'Avinguda de Barcelona fins arribar a la plaça de l'Estació, on l'actor Enric Majó ha llegit una adaptació de Long Walk Home dedicat als presos i preses polítics i als exiliats, reclamant el seu alliberament i reivindicant l'1 d'octubre i la República Catalana. Després, una membre del CDR ha llegit el manifest en commemoració i reivindicació de l'1 d'octubre.
 

 

La marxa de torxes, presidida per una gran senyera Foto: Carla Serra

 

Enric Majó ha fet un discurs molt emotiu en l'acte de commemoració de l'1-O Foto: Carla Serra


El moment àlgid ha arribat just aleshores, amb el rebateig simbòlic de la plaça amb el nom d'U d'Octubre. Per tancar l'acte, l'Obrador Coral ha interpretat Nabucco, una peça que fa al·lusió a la lluita per la llibertat, i tota la plaça ha entonat col·lectivament El Cant dels Segadors.
 
 

Representants dels partits i entitats sobiranistes amb la pancarta reivindicant l'1-O Foto: Carla Serra

 

També hauries de llegir
Fa 208 setmanes

Atac contra la placa de la plaça de l'U d'Octubre

Participació