economia i indústria

El Polígon d'Activitat Econòmica de Can Jardí posarà a prova el model de gestió circular

La prova pilot del projecte s'iniciarà el proper dia 1 de març

per RubiTV.cat, 18 de gener de 2019 a les 16:56 |
El polígon de Can Jardí, el primer polígon circular de Rubí | Ajuntament de Rubí
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Aquest divendres s'ha presentat el nou model de gestió circular del Polígon d'Activitat Econòmica (PAE) de Can Jardí, que serà el primer polígon circular de Rubí. A la presentació hi han assistit  una vintena de representants d'empreses del PAE, i sis de les companyies s'han mostrat interessades en participar-hi activament.

El projecte de Can Jardí - Polígon Circular parteix de la idea que la gestió compartida dels diversos recursos del polígon permetrà reduir les emissions de CO2, optimitzar costos, crear ocupació i nous perfils professionals, i millorar la competitivitat de totes les empreses participants del model.La prova pilot preveu que es posi en marxa un equip gestor del polígon format per especialistes en matèria de residus, aigua, mobilitat i energia. La prova tindrà una durada de tres anys i està cofinançada entre l'Ajuntament de Rubí i les empreses participants.

L'objectiu d'aquesta proposta és demostrar que els beneficis que s'obtenen anualment són superiors al cost del projecte, ja que tal com ha expressat el president de CECOT-Rubí, Manuel Jiménez, "existeix associacionisme als polígons, però és poc operatiu. Creiem que enfocar l'associació de l'empresariat per proximitat i amb l'objectiu de reduir costos i millorar la gestió és un encert. Especialment a Rubí, que som la segona concentració industrial més gran de Catalunya i tenim un potencial enorme".


Per la seva banda, el regidor de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha explicat que "creiem que incorporar l’economia circular a la gestió de polígons ens ajudarà a millorar la competitivitat empresarial, a crear nous llocs de treball i, òbviament, a ser més sostenibles. Avui presentem un model de gestió innovador i pioner que estem convençuts que representarà un salt qualitatiu importantíssim per Can Jardí, i en el futur, per a tota la ciutat”.

La presentació de Can Jardí - Polígon Circular ha anat a càrrec d'Albert Puig, tècnic responsable del projecte; Josep Maria Ortiz, tècnic especialitzat en energia; Jordi Baucells, tècnic especialitzat en residus; David Sànchez, tècnic especialitzat en aigua; i Alejandro Martín, tècnic especialitzat en mobilitat.

Aquesta proposta dona continuïtat a dos projectes que ha realitzat l'Oficina de Serveis a l'Empresa: la diagnosi de les potencialitats de l'economia circular en l'àmbit dels residus als PAE de Rubí, i la definició dels criteris de qualitat als PAE i naus industrials de Rubí. Alhora, també promou el perfil d'agent energètic compartit que impulsa Rubí Brilla.

“El consum energètic industrial és la meitat del consum total de la ciutat i això fa que la gestió dels PAE sigui importantíssima en termes mediambientals ... però també és vital per la competitivitat de les empreses”, conclou Güeto.

El nou model de gestió que es va presentar oficialment durant el cinquè Congrés Rubí Brilla està previst que es posi en marxa com a prova pilot el proper 1 de març.

 

Participació