Prop d'un miler de persones protesten contra la sentència a Rubí

Representants de tots els partits polítics i entitats independentistes, també d'En Comú Podem, rebutgen les condemnes als líders socials i polítics de l'1-O

Prop d'un miler de persones es concentren a les portes de l'Ajuntament de Rubí contra la sentència de l'1-O
Prop d'un miler de persones es concentren a les portes de l'Ajuntament de Rubí contra la sentència de l'1-O | Carla Serra
Carla Serra / Marta Casas
14 d'octubre del 2019
Actualitzat el 15 d'octubre a les 21:00h
La concentració convocada per avui a les 20h per mostrar el seu rebuig a la sentència ha aplegat al voltant d'un miler de persones a les portes de l'ajuntament de Rubí. El president d'Òmnium Cultural, Martí Pujol; i la membre del Secretariat de l'ANC, Conxita Sànchez, han fet la seva valoració sobre la sentència, després que al llarg del dia diverses formacions i entitats hagin fet els seus posicionaments.

"Fa molta gràcia que algú ens vingui a dir ara que després d'aquesta sentència duríssima ens quedem a casa i acatem", ha expressat Martí Pujol, el president d'Òmnium Rubí. "La situació és gravíssima, aquest judici ha estat una farsa i creiem que tenim tot el dret de discrepar d'aquesta sentència i manifestar-ho públicament".

Pujol ha recordat que Jordi Cuixart i Jordi Sànchez estan condemnats per haver convocat una manifestació, i, de fet, per haver-la desconvocat: "Les condemnes són equiparables a la d'assassins i violadors, per haver fet una cosa que és un dret recollit a la Constitució Espanyola", afegeix Martí Pujol.

"Això no ha estat un judici, ha estat una venjança", sentencia el president d'Òmnium a Rubí.
 

Martí Pujol i Conxita Sànchez al capdavant de la concentració Foto: Carla Serra


Per la seva banda, Conxita Sànchez, membre de l'ANC, ha recordat que a banda dels presos polítics que avui han estat condemnats, fa pocs dies van empresonar 7 membres dels Comitès de Defensa de la República; i que qualsevol persona pot ser detinguda i empresonada, segons els criteris del Tribunal Suprem.

"El que ens toca és una mobilització no violenta, però contínua i sense defallir. Tothom ha d'estar atent a les xarxes i seguir les instruccions que es diguin, i endavant, fins que el món ens escolti", ha dit Sànchez.

"És la força de la gent", ha recordat Pujol, ja que no es tracta només d'Òmnium i l'ANC, i ha anunciat que es prepara una gran manifestació pel proper 26 d'octubre que està convocada per més de 100 entitats, entre les quals els dos sindicats majoritaris, col·lectius d'empresaris, entitats culturals i esportives...

A més, dimecres comencen les marxes per la llibertat, i a Rubí es convocarà també la concentració habitual de cada dia 16, per tota aquella gent que no es pugui sumar a les marxes.
 

Els concentrats encenen llums en senyal de llibertat Foto: Carla Serra


Pau Navarro, d'En Comú Podem Rubí demana una "solució política" al conflicte

El regidor d'En Comú Podem Pau Navarro ha fet acte de presència a la concentració de rebuig a la sentència, i ha manifestat que des de la seva formació consideren que la sentència "és injusta, i que mai hauríem d'haver arribar fins aquí", ja que el conflicte és polític "i hauria d'haver tingut una resposta política; portar-ho als jutjats només afegeix més benzina a la situació".

Navarro, que creu que ens trobem en una situació de "confrontació" ha fet una crida a reprendre la via del diàleg i a la "responsabilitat institucional" a la Generalitat i a la resta de partits polítics, i ha reivindicat la desobediència civil pacífica i el dret a manifestació de la ciutadania, tot desmarcant-se de l'acusació de sedició per haver-se manifestat, ja que ho consideren "un perill".

Totes les reaccions a la sentència de l'1-O a Rubí.

Segueix les mobilitzacions de protesta per la sentència minut a minut.