Segueix l'avís per fort vent en l'arrencada de la setmana

Les previsions és que hi hagi ventades fins al migdia

El torrent de Colobrers, a Sabadell, en plena tardor
El torrent de Colobrers, a Sabadell, en plena tardor | Albert Segura
NacióSabadell
04 de novembre del 2019
Actualitzat a les 11:12h
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dilluns fins a mig matí, el cel romandrà entre mig i molt ennuvolat al quadrant nord-oest, i fins i tot cobert al Pirineu i Prepirineu occidental, i mig ennuvolat a la resta de la serralada; a la resta del país el cel restarà poc ennuvolat. A partir de migdia, la nuvolositat augmentarà arreu, sobretot de la meitat oest i terç nord on el cel quedarà molt ennuvolat o cobert.

S'espera precipitació durant tota la jornada al Pirineu i Prepirineu occidental, més dispersa al matí i més extensa i continuada a partir de migdia. A més, durant la tarda i fins a la nit la precipitació s'estendrà a qualsevol punt del país, però sobretot a la meitat oest i terç nord. Serà feble en conjunt i acumularà quantitats de precipitació entre inapreciables i minses, per bé que a punts del Pirineu i Prepirineu occidental serà poc abundant.

La cota de neu voltarà els 2.200 metres al matí i baixarà al final del dia fins als 2.000 metres al Pirineu Oriental i els 1.600 metres a l'occidental.

La temperatura mínima serà semblant o lleugerament més baixa, sobretot a les valls del Pirineu, Prepirineu i nord de la depressió Central. Oscil·larà entre 1 i 6 ºC al Pirineu, entre 3 i 8 ºC al Prepirineu, entre 5 i 10 ºC a la depressió Central, entre 7 i 12 ºC al litoral nord i al prelitoral i entre 10 i 15 ºC a la resta del litoral. Pel que fa a la temperatura màxima serà lleugerament més alta, o moderadament als dos extrems del país; arribarà a valors de 10 a 15 ºC al Pirineu, de 13 a 18 ºC al Prepirineu, de 16 a 21 ºC a la depressió Central i de 19 a 24 ºC al prelitoral i al litoral.