entitats - aeur

Itziar González, exregidora de Ciutat Vella, oferirà una conferència sobre habitatge i gentrificació

Es tracta de la segona sessió del seminari de l'Aula d'Extensió Universitària "Problemàtiques de la nostra societat"

per Redacció, 5 de novembre de 2019 a les 15:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dijous tindrà lloc la segona sessió del seminari trimestral de l'Aula d'Extensió Universitària titulat Problemàtiques de la nostra societat: una altra Catalunya és possible?, dedicat a l'habitatge.

Concretament, la xerrada versarà sobre els efectes de la gentrificació, un fenomen que es produeix quan es reconverteixen edificis antics, habitats per classes modestes, en habitatges restaurats o modificats; incrementen el seu valor i, a la llarga, acaba expulsant els antics habitants. Aquest fenomen origina la transformació social, física, econòmica i cultural dels barris en ciutats grans o poblacions rurals.


La ponent serà l'exregidora del districte de Ciutat Vella Itziar González. Arquitecta de professió, va impulsar el Parlament Ciutadà, és membre fundadora de l'Institut Cartogràfic de la Revolta i autora el llibre Revoltes. A més del seu activisme polític, ha estat mediadora en processos de participació i resolució de conflictes en l'espai públic.

La conferència, exclusiva per a persones inscrites a través de la web de l'AEUR, serà a les 18h a l'Ateneu Municipal.

 

Participació