empresa

Arriba l'onzena jornada d'emprenedoria al Vallès

Se celebra al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès

per LaTorre, 13 de novembre de 2019 a les 09:00 |
Presentació de la Jornada d'Emprenedoria. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Avui se celebra l'onzena edició de la Jornada d’Emprenedoria al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès. Aquest esdeveniment, que s’ha consolidat com un referent al territori, està promogut i organitzat conjuntament per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa i l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

La tinenta d’Alcaldia de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Elena Vila, “per Sant Cugat, una ciutat emprenedora, innovadora, que crea coneixement i acull tendències empresarials a nivell mundial és un orgull presentar iniciatives que sumen i ens posicionen com un pol d’atracció per als emprenedors i emprenedores”.


Així mateix, durant la seva intervenció, la delegada de la Cambra de Comerç de Terrassa a Castellbisbal, Maria Rius, ha subratllat “la importància d’ajudar a les empreses del territori a tirar endavant els seus projectes i que això sigui un punt de partida per a un millor desenvolupament socioeconòmic”.

La temàtica de la Jornada d’Emprenedoria d’enguany gira al voltant del terme “glocal”, és a dir, del fet que pensar globalment i actuar localment, ens pot portar a noves formes i models d’emprenedoria.  Actualment, el mercat global ha propiciat la necessitat de potenciar el talent i el coneixement de les empreses i que aquestes s’hagin d’adaptar a les peculiaritats de cada entorn, diferenciant els seus productes en funció de les demandes locals. La mobilitat pròpia d’aquest context fa necessari obrir espais locals que concentrin, fomentin i articulin el coneixement i talent internacional per generar noves perspectives d’acord amb les necessitats del món. Emprendre en un món glocal és, per tant, el producte de la trobada a l’àmbit local de perspectives i talents internacionals.


El programa de l’11a Jornada d’Emprenedoria

La jornada, serà inaugurada per Ramon Talamàs, President de la Cambra de Comerç de Terrassa, Eva Menor, Presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona i Mireia Ingla, Alcaldessa de Sant Cugat del Vallès.

El conductor d’aquesta onzena edició serà Joan Grivé (@sir.joan), instagramer i col·laborador en diferents mitjans de comunicació. La primera de les conferències que acollirà la Jornada, anomenada “Barrets de quiròfan amb actitud”, anirà a càrrec de Javier Garrido, soci fundador de l’empresa Robin-Hat, guanyadora del Premi Cambra 2019 a la iniciació a la Internacionalització.

La jornada també comptarà amb la conferència “La solució comença per Co-” d’Alfons Cornella, fundador d’Infonomia i Co-Society, en la que posarà en relleu la importància dels partners i d’aprendre a combinar eficientment i ràpidament les propostes de valor d’empreses diferents.

Així mateix, moderat i presentat per Manel Garcia, responsable de Màrqueting i vendes d’ImaginCafè, s’oferirà un panell empresarial per afavorir la reflexió i el debat sobre la internacionalitat de les empreses. En aquest panell d’experiències empresarials hi participarà: Mercè Martí, Presidenta Executiva de Kreston Iberaudit, Alex Frías, emprenedor del programa europeu Erasmus for Young entrepreneurs, i Mamen Martí, directora del projecte BCNTECH4WOMEN.

Com a novetat, l’11a edició de la Jornada d’Emprenedoria incorpora una app de l’esdeveniment, que ofereix més informació sobre el programa i els ponents, així com permet als assistents que així ho desitgin, establir reunions de networking amb altres participants a la Jornada. L’activitat de networking es realitzarà avui mateix, al Cafè Auditori, en finalitzar el panell d’experiències empresarials.

 

Participació