La Comissió d'Educació del Parlament aprova la construcció del nou edifici de l'Escola del Bosc

La proposta de Cs, defensada per la rubinenca Sònia Sierra, ha estat aprovada a excepció del punt 1 de la moció

L'Escola del Bosc, en barracons, podria tenir un nou edifici l'any 2022
L'Escola del Bosc, en barracons, podria tenir un nou edifici l'any 2022 | RubiTV.cat (Arxiu)
Redacció
14 de novembre del 2019
Actualitzat a les 15:35h
La Comissió d'Educació del Parlament de Catalunya, que s'ha reunit aquest matí, ha aprovat una proposta de resolució de Ciutadans que reclamava la construcció de l'Escola del Bosc.

La diputada de Rubí Sònia Sierra ha estat l'encarregada de defensar-la. "L'Escola del Bosc està situada en un entorn ideal i té un professorat molt entregat i que creu en el projecte. Tot i això, porta una dècada en barracons malgrat les mobilitzacions i totes les propostes de resolució que s'han presentat en aquest sentit", ha dit Sierra.

Sierra també ha explicat que, tot i que l'alcaldessa de Rubí i el Conseller Bargalló van arribar a un acord per a la construcció de l'Escola del Bosc, "un cop van passar les eleccions generals del 28 d'abril i les eleccions municipals, han oblidat els seus compromisos", ha lamentat, tot afegint que "nosaltres no ens oblidem de l'Escola del Bosc i tampoc oblidem Rubí".

Un extrem que ha negat després la diputada Mònica Palacín, d'ERC, que en el torn de defensa de les esmenes presentades ha assegurat que "el Departament tampoc s'oblida de Rubí ni de cap dels centres que necessiten millores", i en el cas concret de l'Escola del Bosc "la coordinació entre el Departament i l'Ajuntament ja hi és". Les esmenes d'ERC i Junts per Catalunya demanen la inclusió del projecte de l'Escola del bosc en la planificació de construccions escolars.

Glòria Freixa, per part de Junts per Catalunya, també ha recordat que l'Ajuntament ja es va comprometre a avançar el finançament per al nou equipament i a fer tota la planificació, però el temps que proposa Cs per dur-ho a terme - abans que s'acabi el 2019 - és massa ajustat.

Les esmenes presentades per Junts per Catalunya i ERC, a més, inclouen que es destinin els recursos per a la redacció del projecte executiu per a la construcció del centre en el pressupost de 2019 - "tot i que sabem que no hi haurà Pressupost de 2019", ha matisat la diputada d'En Comú Podem Susanna Segovia en el seu torn d'intervenció -, potenciar la col·laboració amb l'Ajuntament de Rubí per tenir redactat l'avantprojecte, el projecte bàsic i executiu, l'estudi de seguretat i salut i qualsevol altre que resulti necessari abans de 2019, i finalment, garantir que la posada en funcionament del nou edifici de l'Escola del Bosc, amb tots els equipaments, sigui una realitat l'any 2022.

Sònia Sierra, però, ha replicat que malgrat és cert que el Departament i l'Ajuntament porten molt de temps parlant, "no han fet absolutament res", i per això no han acceptat les esmenes presentades, ja que, a més, "sempre presenten esmenes per rebaixar les popostes de mínims que traslladem", ha etzibat.

Les votacions a la proposta de resolució s'han fet separades per punts, a petició del grup parlamentari republicà, i s'han aprovat els punts 2, 3 i 4; mentre que el punt 1 ha quedat rebutjat amb els vots en contra d'ERC i Junts per Catalunya.