societat

Tot a punt per la inauguració de La Trama, l'única cafeteria de Terrassa amb treballadors discapacitats

La Trama, situada al Mercat de la Indepenència, es trobava en "període de pràctiques des que va obrir el 12 de novembre

per LaTorre, 2 de desembre de 2019 a les 15:30 |
Una de les treballadores de La Trama. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El 12 de novembre, tal com informava LaTorre, obria a Terrassa el primer establiment hostaler de la ciutat dirigida per persones amb discapacitat impulsada per Prodis (Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca). Demà, finalment, l'establiment serà inaugurat en un acte al que hi assistirà l'alcalde egarenc, Jordi Ballart. A més, la data de la inauguració ha estat triada a consciència: el 3 de desembre se celebra el dia internacional de els persones amb discapacitat.

Tal i com expliquen des de Prodis, fins ara la cafeteria es trobava en "període de pràctiques", en què els clients pagaven amb el mètode de la taquilla inversa després de degustar-ne els producte. A més, durant aquest període, des de l'entitat impulsora han pogut vetllar per l'adaptació dels tres treballadors, que compten amb alguna discapacitat. A partir de demà, cada producte comptarà amb un preu estipulat i l'etiqueta "L" deixarà de ser utilitzada.


De la carta de La Trama, que com expliquen des de la Fundació Prodis, "funcionarà com qualsevol cafeteria", en destaquen els entrepans: cada setmana, aquest producte s' el·laborarà amb els embotits d'una parada determinada del mercat, que anirà variant.

Tots els treballadors de “La Trama” s’han estat formant en el Pla de Capacitació del Programa de Garantia Juvenil (PICE) dissenyat per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, concretament, a la formació específica d’Auxiliar de Cambrer/a que finalitzarà amb la realització d’una visita al Celler de Can Roca, el proper 26 de novembre.


Aquest projecte és un exemple del principal objectiu del programa de Garantia Juvenil: la integració laboral dels joves. Des de 2015, un total de 1.425 joves s’han inscrit en el Programa de Garantia Juvenil dissenyat i gestionat per la Cambra de Terrassa. Del total, un 52% ha accedit al mercat professional. Un percentatge que s’ha incrementat en 3 punts des del gener de 2019.

 

Participació