Rubí Solidari i l'AEUR també commemoren el Dia dels Drets Humans

Una taula rodona sobre la migració i l'elaboració de quatre murals a la ciutat són les activitats previstes per apropar els drets humans als rubinencs

Redacció
09 de desembre del 2019
Actualitzat el 10 de desembre a les 10:18h
Aquest dimarts 10 de desembre se celebra el Dia Internacional dels Drets Humans, ja que es commemora el dia de 1948, en què l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Declaració Universal dels Drets Humans.

Rubí se suma a aquesta celebració amb una lectura de contes participativa el proper dijous 12 de desembre, organitzada pel Servei de Cooperació i la Sindicatura de Greuges, però a més diverses entitats de la ciutat també tenen preparades activitats.

D'una banda, l'Aula d'Extensió Universitària (AEUR) oferirà el mateix 12 de desembre a les 18 h la taula rodona: Migració a Catalunya: entre el discurs de l'odi i l'acollida, també amb motiu del dia del migrant establert per les Nacions Unides. L'activitat anirà a càrrec d'Andreu Domingo, subdirector del Centre d’Estudis Demogràfics a la UAB, sociòleg i investigador del  Grup d’Estudis de Demografia i Migracions; i d'Amadou Bocar Sam, Medalla d’Or al Mèrit Cívic de l’Ajuntament de Barcelona i president de la Coordinadora d’Associacions de Senegalesos de Catalunya.

Els ponents exposaran dos aspectes complementaris sobre el fet de la immigració a Catalunya: el de la seva influència en la conformació de la Catalunya actual, i el relacionat amb la problemàtica de la immigració estrangera, la sensibilització i la defensa dels Drets Humans.

D'altra banda, durant el pròxim cap de setmana, els dies 13, 14 i 15 de desembre, diversos artistes rubinencs dibuixaran i pintaran quatre murals en els quals es representaran els drets humans. Dos dels murals estaran ubicats al mur del Passeig del Ferrocarril i els altres dos a la caseta de la Plaça Figueres. 

Amb aquesta activitat, organitzada per Rubí Solidari, es vol reivindicar que "quan aquests drets no els pot exercir tothom no estan sent drets sinó privilegis; més encara quan els que els gaudeixen posen entrebancs perquè altres no els puguin gaudir" i, per tant, té com a objectiu "que tots recordem aquests drets i que tinguem clar que són per tothom, sense cap mena de discriminació per motius d'origen, religió, orientació sexual, etc.".