Les entitats sobiranistes convoquen concentracions a tot el territori en suport a Torra i Junqueras

L'ANC i Òmnium organitzen una protesta a partir de les 19h davant la seu de la Comissió Europea a Barcelona i a diversos punts del país

Pancarta demanant la llibertat dels presos polítics a Lledoners
Pancarta demanant la llibertat dels presos polítics a Lledoners | Josep M Montaner
NacióDigital
19 de desembre del 2019
Actualitzat a les 16:09h
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han rebutjat "plenament" la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que inhabilita el president de la Generalitat, Quim Torra, a un any i mig de presó per mantenir la pancarta en favor de la llibertat de presos i exiliats a la façana del Palau de la Generalitat.

En un comunicat, l'ANC ha denunciat que la decisió del TSJC és un "exemple de la utilització de la judicatura per reprimir políticament les institucions catalanes" i ha afegit que la Junta Electoral Central (JEC) s'ha excedit en les seves funcions. Després de la sentència del TJUE sobre la immunitat d'Oriol Junqueras, l'entitat ha convocat una concentració a Barcelona i arreu del territori a les 19h per mostrar suport al president Torra i al president d'ERC, Oriol Junqueras.

En aquests sentit, tant l'ANC com Òmnium han convocat per recordar que només els catalans decideixen qui ha de ser el president de la Generalitat i els representants a Europa. A Barcelona, la convocatòria és a la seu de la Comissió Europea i hi ha diverses convocatòries arreu del territori. "L'estat espanyol condemna, i vol guanyar amb la judicatura allò que no ha aconseguit a les urnes. Mentrestant, Europa decideix avalar els drets dels eurodiputats Junqueras, Puigdemont i Comín", ha manifestat.