SOCIETAT

L’Ateneu obre les inscripcions per a les activitats del primer trimestre de 2020

Cursos, tallers, propostes familiars i accions divulgatives són les protagonistes de la nova programació de l'espai municipal

per RubiTV.cat, 20 de desembre de 2019 a les 11:00 |
Ateneu Municipal | Ajuntament de Rubí
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A partir d'avui, divendres 20 de desembre, la ciutadania ja es pot començar a inscriure a les noves activitats de l'Ateneu Municipal. La programació del primer trimestre de l’any inclou l’habitual oferta de cursos, tallers, propostes familiars i accions divulgatives adreçada a gent de totes les edats.

Les inscripcions s'han de fer mitjançant la pàgina web de l'Ajuntament de Rubí o bé de manera presencial a l'Ateneu. A causa de l'alta demanda, les inscripcions per les activitats familiars de música i teatre s'obriran un mes abans que tinguin lloc per facilitar que tothom hi pugui tenir accés.


Programació

En l’àmbit de la formació, destaca com a novetat el curs de cal·ligrafia xinesa impartit per Hsiao Lin Liu, en què s’abordarà aquesta pràctica com un ritual estretament vinculat a l’art i la filosofia xinesa. A banda, s’han programat cursos i tallers sobre salut, fotografia (digital i analògica) i cinema.


La programació també inclou cicles al voltant del pensament, la literatura i la història, com ara Cap de Sons, una iniciativa que combina poesia, jazz i pensament coordinada per Wenceslao Galán; el cicle Els Llibres i Els Dies. La Literatura Universal En Vuit Autors a càrrec de Marina Porras, la proposta Personatges de la Història de Rubí, i Camps de Cotó 2.0. Xerrades sobre jazz d'Andreu Fábregas.

La divulgació també és la finalitat de les activitats de l’Aula d’Extensió Universitària, que proposa per als mesos vinents el seminari Les tecnologies de la intel·ligència artificial, amb sessions a càrrec de diferents professionals.

Pel que fa a les activitats familiars, durant el primer trimestre de l’any, el dissabte seguirà sent el dia per excel·lència de les activitats familiars, amb la reedició dels cicles Música per a petita infància i Teatre per a petita infància, així com un seguit de sessions per a infants de 6 a 11 anys dedicades a l’art i la creativitat, i la ciència i la tecnologia.

Els caps de setmana també estaran reservats a la música. No hi faltarà el 7è Cicle de Jazz i la sèrie Sala Clàssica, que permetrà gaudir del recital de piano de Victormane, el 17 de gener; la guitarra de Jofer, el 14 de febrer, i l’espectacle Els violoncels oblidats, el dia 13 de març. També tindrà continuïtat el cicle Conta'm una òpera, que ofereix una mirada divulgativa sobre aquest gènere musical seguint el fil de la programació estable del Gran Teatre del Liceu.

El cinema estarà igualment present a la programació de l’Ateneu amb El Documental del Mes, que un divendres el mes porta a la ciutat pel·lícules documentals.
 

 

Participació