justícia

Els Mossos continuaran vigilant els jutjats de Rubí

És una de les ciutats on es mantindrà el dispositiu ja que ha patit dos o més "atacs"

per RubiTV.cat, 24 de desembre de 2019 a les 12:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebaixat d'intensitat el dispositiu TOGA, que protegeix de manera "presencial i permanent" totes les seus judicials per part dels Mossos d'Esquadra; passant a ser "dinàmica" al llarg del dia i complementada amb una protecció "estàtica" a intervals durant els diversos torns de matí, tarda i nit.

Aquesta nova ordre, però, no afectarà els jutjats de Rubí, ja que en una comunicació firmada pel president del TSJC, Jesús Maria Barrientos, s'estableix que el dispositiu es mantingui com fins ara en aquells jutjats que han patit dos o més atacs, a més de les seus del propi Tribunal Superior, el Palau de Justícia i la Ciutat de Justícia a Barcelona.


Les seus judicials que mantindran el dispositiu són Balaguer, Berga, Cerdanyola del Vallès, Cervera, Figueres, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Martorell, Mollet del Vallès, Olot, Rubí, Sabadell, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farnés, Solsona, Tarragona, Tortosa, Valls, Vilanova i la Geltrú i Vic, així com les Audiències Provincials de Girona, Tarragona i Lleida.

Una protecció que s'allarga més de deu mesos


Ja fa deu mesos que dues dotacions dels Mossos d'Esquadra vigilen els jutjats de Rubí: una a la seu de la plaça Pere Esmendia i l'altra a la carretera de Sant Cugat.

El TSJC va ordenar aquesta protecció el 5 de febrer passat, després que algunes seus judicials es llevessin plens de fems i ja l'havia modificat el 13 de maig i el 20 de setembre, mantenint-la només en alguns jutjats, entre els quals el de Rubí. El del febrer era el segon cop que s'abocaven fems i brossa davant dels jutjats de Rubí, l'anterior havia estat el desembre de 2018.
 

Després de rebre els informes policials, el president del TSJC considera que encara hi ha ''riscos latents'' però recalca que cal aspirar a la ''normalització'' en la custòdia de seus judicials i per això ha decidit adaptar-lo en funció del ''risc identificat'' en cada moment i per a cada seu.

 

Participació