Nou butlletí del Centre d'Estudis Rubinencs i el Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí

El proper 19 de gener, nova sortida del cicle mensual "Conèixer Catalunya"

Redacció
07 de gener del 2020
El Centre d'Estudis Rubinencs i el Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí va presentar el passat mes de desembre el seu Butlletí número 76.

En aquest nou butlletí hi trobarem un estudi de Jordi Font sobre les representacions dels emperadors romans i els seus familiars en les peces numismàtiques que es conserven als magatzems del Museu de Rubí, un altre sobre el centenari de la creació de l'actual Escola Mare de Déu de Montserrat, a càrrec de Núria Feixas i Jordi Vilalta; un article en ocasió dels 40 anys de les primeres eleccions municipals democràtiques de Rubí, amb un consistori governat per forces decididament d'esquerres.

A més a més, Guifré Lloses entrevistarà l'escriptor i il·lustrador rubinenc Enric Larreula, de la qual se'n desprenen interessants reflexions sobre el present i el futur de la llengua catalana.

Altres petits treballs que s'inclouen en aquest nou Butlletí són a l'entorn de l'Esbart Dansaire de Rubí, el Casino Espanyol o el mestre Rusiñol, a més d'articles d'opinió, com per exemple Perdó i reconciliació de Miquel Montoliu.

El butlletí es pot comprar a les llibreries de Rubí per 6€.
 

El nou butlletí del CER i GCMR Foto: CER-GCMR



Sortida mensual del cicle Conèixer Catalunya, el proper 19 de gener

El proper dissabte, 19 de gener, el Centre d'Estudis Rubinencs i el Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí organitzen una nova sortida dins del cicle mensual Conèixer Catalunya.

Aquest mes, la sortida serà a Cubelles, al Garraf, per conèixer els principals elements d'interès patrimonial: l'església parroquial de Santa Maria, el monument a Charlie Rivel, la casa Travé i el seu castell, amb una visita guiada inclosa. La sortida finalitzarà amb una petita excursió al poble abandonat de Gallifa, als afores de Cubelles.

La sortida serà a les 9h des de l'Escardívol, i s'esmorzarà i dinarà a Cubelles. Totes les persones interessades poden contactar amb Jordi Vilalta (600 79 30 22) o enviar un correu a [email protected].